Trenulețe, Ursulețul Pooh și legendarul brad de Crăciun

Experiențe newyorkeze în perioada sărbătorilor de iarnă.

Foto: Facebook

New York a fost numit, pe bună dreptate, cel mai ”european” oraș din Statele Unite, cu o atmosferă familiară chiar și pentru cei care nu l-au vizitat niciodată. Datorită numeroaselor apariții în filme, priveliștile metropolei nu ne par deloc exotice, iar locurile pe care le poți admira în video-ul animat emană spiritul Crăciunului.

www.youtube.com

Luminile metropolei – Crăciunul la New York

Grădina Botanică din New York

Foto: Facebook

Ajunsă la cea de-a 32-a ediție, expoziția de trenulețe de la Grădina Botanică din New York, deschisă până la 15 ianuarie, este o experiență minunată atât pentru adulți, cât și pentru copii. Șinele își croiesc drum printre aproximativ 200 de repere emblematice miniature din New York, uimind vizitatorii.

The Seaglass Carousel

Foto: Getty Images

În acest carusel unic, te poți așeza într-unul dintre cei 30 de pești colorați și pentru o scurtă perioadă de timp te poți simți ca și cum ai înota în adâncurile mării. Instalat în Battery Park în 2015, caruselul amintește de Acvariul din New York, care se afla în acest loc, dar care s-a mutat între timp în Coney Island.

Trinity Place Bar & Restaurant

Fotó: Facebook

Ușile originale de 35 de tone ale celui mai mare seif bancar al vremii, construit în 1904, la comanda lui Andrew Carnegie, pot fi încă admirate. Astăzi, însă, este unul dintre cele mai la modă restaurante de pe Broadway.

Biblioteca publică 

Foto: Getty Images

Situată în Bryan Park, acesta este a doua cea mai mare bibliotecă publică din Statele Unite, dispunând de o colecție de neegalat. Expoziția sa permanentă și gratuită „Treasures” este deschisă din septembrie 2021 și include originalul Winnie the Pooh, ursulețul de pluș care a inspirat cartea lui A.A. Milne

Bradul de Crăciun 

Foto: Getty Images

Aprinderea luminilor pe bradul de Crăciun din fața Rockefeller Center la 1 decembrie este o mare sărbătoare în fiecare an. Tradiția, care datează din 1931, se leagă de muncitorii care au lucrat la construirea acestui complex. Bradul de Crăciun, care în mod tradițional este donat, este ales cu mare grijă în fiecare an, anul acesta fiind un molid norvegian de 24,5 metri înălțime din statul New York.

AMI MÉG ÉRDEKELHET