Utazás luxuskörülmények között – az Arto egy guruló lakosztály!

Az új Niesmann+Bischoff Arto integrált lakóautó a luxushotelek komfortját csempészi az utakra.

A német Niesmann+Bischoff tovább bővítette a prémium integrált lakóautóinak kínálatát: a portfólió legújabb tagja az Arto, amely négy és hatkerekű változatban is rendelhető (a különböző verziók hosszúsága 7,78 és 8,76 méter közötti), a szélesség mindegyik esetben 2,32 a magasság pedig 2,95 méter.

Fotó: Niesmann+Bischoff

A Fiat Ducato műszaki alapjaira épített Niesmann+Bischoff Arto lakófelülete 16 és 20 négyzetméter közötti lehet, és összesen tíz alaprajz közül választhatunk, amelyeket szintén külön-külön személyre szabhatunk. A tágas nappali és konyharész, a zárható hálószoba, a stílusos bútorzat és a teljes értékű fürdőszoba közös elem mindegyik konfiguráció esetében.

Fotó: Niesmann+Bischoff

Az Arto ráadásul nem függ a kempinghelyektől, hiszen akár 9 napon át szabadon, távol a közműrendszerektől kalandozhatunk vele, köszönhetően a 120 literes víztartálynak és a kabin áramellátását biztosító Lítium Energiacsomagnak. Ez utóbbit két, egyenként 220 wattos napelem-modul, három lítiumion-akkumulátor (összkapacitásuk 285 Ah) és egy töltő- és feszültségátalakító-berendezés (12-ről 230 Voltra) alkotja. A teljes rendszert akár az okostelefonunkról is ellenőrizhetjük és irányíthatjuk a német cég által fejlesztett applikációval.

Fotó: Niesmann+Bischoff

A külső dizájn kifejezetten elegáns, ráadásul a szegmensben megszokott fehér mellett különböző színek (narancssárga, zöld, kék és karbonszürke) kombinációja is alkothatja a fényezést. A karosszéria könnyű és karcolásmentes üvegszálerősítésű-műanyagból készült. A praktikumot a hátsó részben kialakított hasznos tér fokozza, amelyben a csomagok mellett kerékpárok vagy akár egy robogó is tárolható.

Rakodóhelyből a belső térben sincs hiány.

A repülőgépek felső rekeszeihez hasonló szekrények mellett számos további tágas és praktikus tárolót alakítottak ki, többnyire finoman megmunkált tölgyfából. Az első ülések opcionálisan hátra fordíthatók, így újabb széket kapunk az asztal körül. A természetes fényről két oldalablak és panorámatető gondoskodik.

Fotógaléria











AMI MÉG ÉRDEKELHET