În Grecia se va construi un nou mega-oraș de 8 miliarde de euro

Amplasat de-a lungul rivierei ateniene, „Ellinikon” este declarat ca fiind cel mai mare proiect urban din istoria Europei.

Ilustrație: Ellinikon

Situat la doar 20 de minute de ruinele Acropolei, pe locul fostului aeroport al orașului și complexul stadionului olimpic, noul mega-oraș sustenabil va remodela capitala Greciei și va servi ca destinație în sine.

Ilustrație: Ellinikon

Ellinikon va fi construit cu cca. 8 miliarde de euro, bani proveniți din investiții private. Momentul exact pentru finalizare rămâne incert, dar orașul viitorului va oferi hoteluri de lux și restaurante apreciate la nivel internațional, precum și cea mai mare zonă comercială din Europa și un „parc inteligent” de 600 de hectare pe litoral.

Ilustrație: Ellinikon

Situat într-un hangar desemnat ca monument modern de Ministerul Culturii din Grecia, Ellinikon Experience Center oferă acum o privire asupra proiectului îndrăzneț printr-o serie de expoziții virtuale. Este cel mai bun mod de a experimenta proiectul, care va schimba modul în care oamenii se gândesc la dezvoltarea urbană inteligentă, recreerea, experiențele de călătorie și viața de litoral.

Ilustrație: Ellinikon

Ellinikon va fi realizat în mai multe faze. Prima fază, incluzând un turn rezidențial și o galerie comercială și gastronomică, este de așteptat să se deschidă în 2025. Aceasta va fi urmată de lansarea unui sistem de transport de ultimă generație, a unui complex sportiv și unui port.

AMI MÉG ÉRDEKELHET