Škoda Vision 7S preconizează un nou limbaj de design, axat pe clienți aventurieri

Studiul Vision 7S este primul model Škoda ce implementează noul concept de design al mărcii.

Foto: Skoda

Škoda își orientează modelele viitoare spre un nou tip de clienți, pasionați de sport și de activitățile în aer liber. Primul reprezentant al conceptului de design Modern&Solid este prototipul Škoda Vision 7S, ce oferă un interior spațios, cu comenzi ergonomice și spațiu pentru până la 7 persoane. Interfața intuitivă HMI (Human Machine Interface) oferă spre alegere modul Drive sau modul Relax.

Foto: Skoda

Noul studiu Škoda Vision 7S este un SUV 100% electric, ce oferă spațiu generos pentru 7 persoane, precum și un scaun inovator pentru copii, instalat cu spatele spre direcția de mers a autoturismului, pe consola centrală a celui de-al doilea rând de scaune. Automobilul dispune, de asemenea, de numeroase noi soluţii Simply Clever, precum și de o baterie de 89 kWh, ce permite autonomii de peste 600 de kilometri conform normelor ciclului WLTP. Designul frontal este marcat de așa-numitul Tech-Deck Face și de farurile suple, dispuse pe două rânduri orizontale. Acestea extind designul farurilor cu "patru ochi", desenând forma literei T, ce este reflectată și de blocurile optice din spate.

Foto: Skoda

La interior și exterior au fost folosite materiale sustenabile și durabile, ce sunt parțial realizate din materii prime vegetale. Habitaclul atrage atenția cu designul său modern și minimalist, precum și cu senzația de protecție pe care o generează. Suprafețele interactive inteligente și iluminarea inteligentă generează o ambianță inedită la interior. Sistemul HMI cu operare facilă și intuitivă simplifică și mai mult utilizarea autoturismului.

Camera video de la bord ajută părinții să țină în permanență sub observație copiii așezați pe locurile din spate.

Foto: Skoda

Se face remarcat, de asemenea, noul volan cu două spițe și cu înscrisul Škoda așezat în poziție centrală, precum și ecranul central de infotainment, de 14,6 inci. Când persoana de la volan comută configurația interiorului din modul Drive în modul Relax, ecranul se rotește din poziția verticală, în cea orizontală, iar volanul și panoul de instrumente glisează spre bord. De asemenea, scaunele din față se rotesc spre interior și se lasă pe spate. Controlul automobilului și al funcțiilor de infotainment este simplificat de cele trei ceasuri digitale smart de sub display-ul central și de panourile interactive ale portierelor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET