Facelift la SUV-ul de vârf de gamă de la Volkswagen

Tehnologii noi, mai mult confort: Volkswagen prezintă noul Touareg.

Foto: Volkswagen AG

Volkswagen aduce la un nou nivel cea de-a treia generație a modelului Touareg, prin modernizări extinse: suspensia, displayul și conceptul de operare al SUV-ului au fost revizuite, iar designul părții frontale și al spatelui au fost accentuate.

Foto: Volkswagen AG

În 2002, Touareg a fost primul SUV de la Volkswagen, de atunci, peste 1,13 milioane de unități au fost vândute. Cea de a treia generație a modelului a primit acum un facelift, și poate fi recunoscut imediat după noul design al părții frontale și al spatelui. În partea din față, unitatea formată din grila radiatorului, faruri și spoilerul față are un aspect nou. Și designul spatelui este mai accentuat: acesta are acum o bandă led orizontală continuă pentru blocul optic spate și include și un logo Volkswagen luminat roșu. Această caracteristică a fost inclusă pentru prima dată într-un model Volkswagen în Germania.

Anterior, logoul luminat al mărcii era permis numai pe piețe precum China și SUA.

Foto: Volkswagen AG

Printre noiledotări deosebit de frapante se numără farurile HD matrix nou dezvoltate în față și lămpile spate cu leduri, realizate sub forma unei benzi luminoase. Un avantaj al noilor faruri opționale IQ.LIGHT HD este faza lungă care nu orbește: această fază lungă continuă poate fi lăsată pornită permanent în afara localităților, deoarece ledurile interactive asigură faptul că zona de mascare pentru autovehiculele din sens opus și care circulă în față este mai precisă ca niciodată.

Foto: Volkswagen AG

A fost îmbunătățită și suspensia: printre altele, Touareg este echipat acum standard cu un nou senzor pentru sarcina pe plafon, integrat cu sistemul electronic al suspensiei. Dacă este detectată o sarcină pe plafon, sistemele de control precum ESC (controlul electronic al stabilității) intervin mai rapid pentru a crește stabilitatea la rulare. Pe de altă parte, dacă nu există sarcină pe plafon, sistemul permite o performanță și mai sportivă. În funcție de versiune, modelul Touareg este disponibil cu tehnologii inovatoare pentru suspensie precum compensarea activă a ruliului (tren de rulare adaptiv) și direcție pe toate roțile.

Foto: Volkswagen AG

Echiparea standard a noului Touareg include de asemenea cockpit-ul Innovision. Acesta este alcătuit din cockpit-ul digital și sistemul Infotainment de top Discover Pro Max. Diverse funcții ale cockpit-ului Innovision, cum ar fi navigația exactă la nivelul benzii de rulare și datele cartografice HD de înaltă rezoluție, au fost optimizate în noul model. Conexiunile USB-C cu capacitate de încărcare de 45 W (anterior 15 W) permit încărcarea semnificativ mai rapidă a dispozitivelor electronice precum smartphone-uri, tablete sau laptopuri.

Foto: Volkswagen AG

Au devenit disponibile și sisteme opționale adiționale, care includ, printre altele, următoarele tehnologii:

  • "Travel Assist" (conducere asistată până la viteza maximă)
  • "Park Assist Plus cu control de la distanță" (prin aplicația pentru intrarea și ieșirea automată în și din locuri de parcare, șoferul poate controla chiar și procedura de parcare din exteriorul autovehiculului),
  • "Trailer Assist" (pentru manevrare asistată cu remorcă)
  • "Night Vision" (asistență pentru condus pe timp de noapte)


AMI MÉG ÉRDEKELHET