5 hasznos túlélőtipp nyári fesztiválokra

Álljon itt pár tipp, ha úgy döntünk, az idén a fesztiválozás idején a kényelmes apartman helyett a vagány, természet- és társaságközeli megoldást választjuk: sátrazunk.

Fotó: UNTOLD


BECSEKKOLÁS

Érkezzünk korán, hogy legyen időnk felmérni a terepet, mert sarkalatos kérdés, hogy hová állítjuk fel a sátrat. Lehetőleg a szagos mobilvécéktől és porzó ösvényektől távoli, egyenes, árnyékos és nem árkos helyet keressünk. Ha többen vagyunk, fordítsuk sátraink bejáratát egymással szembe.

OTTHON, ÉDES OTTHON

Fotó: Shutterstock

A sátor könnyű és vízhatlan legyen, erős, fényvisszaverős cövekekkel, esetleg emelt aljzattal. Jól rögzítsük, nehogy felkapja a szél! Aki tart az összeszereléstől, annak sem kell aggódnia, ma már léteznek pár másodperc alatt felállítható sátrak is. Ráadásul az új modellek között van, amely nem engedi át a fényt és a hőt is csak alig, így a déli melegben is nyugodtan szunyókálhatunk benne.

ELVESZVE

Nincs is rosszabb, mint mikor éjjel, fáradtan keresgélni kell a lakhelyünket. Töltsük le a Tent Finder nevű applikációt, amely elmenti a sátor GPS koordinátáit. Ha nem bízunk józanságunkban, van egyszerűbb megoldás is: az azonos néven futó, LED-égős sátorjelző korong. Ezt a sátorba kell tenni, és akár 50 méterről is érzékeli, ha elkeseredetten nyomkodjuk a távirányítót. Ha időközben a barátainkat sem találjuk, segíthet a Find my friends alkalmazás.

FELTÖLT(ŐD)VE

Fotó: Shutterstock

Okostelefonunk már a csomagolásnál is jól jöhet, például a PackPoint applikáció az időjárást ellenőrizve segít összeállítani egy ideális listát a szükséges holmikról, így garantáltan nem felejtjük otthon az esőkabátot. Powerbanket mindenképp tegyünk a csomagba, de töltsük le a Battery HD+ applikációt is, amely listázza mobilunk fogyasztási funkcióit.

BIZTOSÍTSUNK

A legkisebb fesztiválokon is találni értékmegőrzőt, ide azokat a dolgokat tegyük be, amelyekre nem lesz szükségünk naponta (pl. útlevél, vonatjegy). Alvás idejére rejtsük értékeinket a matracunk alá vagy a hálózsákba, a lábunkhoz, napközben pedig praktikus, ha övtáskába tesszük a pénzünket, kártyánkat, vagy olyan öltözetet választunk, amelyen vannak cipzáras zsebek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET