A legjobb nyári célpontok az utazni vágyó fiatalok számára

Diákszemmel mérték fel az európai városokat.

Fotó: Shutterstock


Az UNiDAYS összeállította azoknak a pénztárcakímélő európai úti céloknak a rangsorát, amelyek ideálisak a nyári kalandokra induló fiatalok számára.

Az lista elkészítésekor olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a tömegközlekedés, a sörök és a hostelek árai, a közbiztonsági helyzet, valamint az adott városban tanuló külföldi nemzetközi egyetemisták száma.

Fotó: Unsplash

Tbiliszi

A felmérés alapján a grúz főváros, Tbiliszi bizonyult a legideálisabb helynek, ahová diákként érdemes elutazni. A gyönyörű kaukázusi városban alig 2,19 euró egy sör átlagos ára, és a látnivalók többsége elég közel van egymáshoz ahhoz, hogy gyalogosan is könnyen bejárhassuk – így a tömegközlekedésen sokat spórolhatnak a fiatalok.

Fotó: Unsplash

Lisszabon

A második helyet megszerző Lisszabon a kedvező árak mellett biztonsági szempontból is nagyon jó eredményeket ért el. Könnyen bejárható méretének, rendkívül kedves lakóinak és gyönyörű történelmi épületeinek köszönhetően Portugália fővárosa már több esztendeje szerepel a turisták nagy kedvencei között.

Fotó: Unsplash

Jereván

A dobogó harmadik fokára pedig egy újabb kaukázusi főváros, a „rózsaszín városnak” is nevezett örmény Jereván került. Leginkább az étkezések kedvező ára miatt lehet venzó a diákok számára, hiszen átlagosan csak 8,41 eurót kell fizetni egy ebédért vagy vacsoráért.

A teljes lista: 

  1. Tbiliszi, Grúzia (Georgia)
  2. Lisszabon, Portugália
  3. Jereván, Örményország
  4. Prága, Csehország
  5. Reykjavík, Izland
  6. Isztambul, Törökország
  7. Madrid, Spanyolország
  8. Belgrád, Szerbia
  9. Vilnius, Litvánia
  10. Zágráb, Horvátország
AMI MÉG ÉRDEKELHET