Nyugalomra vágysz a vakáció közben? Vannak helyek, amelyek bárhol a világban menedéket nyújtanak!

Fontos, hogy a vakációnk alatt relaxálni is tudjunk – olyan helyeket ajánlunk, ahol mindig nyugodt környezet vár.

Fotó: Shutterstock

Építkezés, fűnyíró, fúrógép, gyereksírás – az ehhez hasonló meg tudják keseríteni a nyaralást. De szerencsére minden városnak vannak olyan kis zugai, ahol csendre és nyugalomra lelhetünk. Ezekre a helyekre akkor is elbújhatunk, ha egy kis magányra vágyunk vagy dolgoznunk, esetleg tanulnunk kell.

Fotó: Unsplash

  • TEMPLOMOK, TEMETŐK – A templomok az egész világon mindenki számára nyitva állnak, persze tiszteletben kell tartani a szabályokat: némítsd le a telefonodat, ne hangoskodj és mindig viselj térdet és vállat fedő öltözéket! És ha elsőre furcsának tűnik, de a világon mindenhol vannak szép, hangulatos temetők, hatalmas gyönyörű fákkal, nagy térrel és mérhetetlen nyugalommal. Ráadásul egy nép kultúrájáról nagyon sokat elárulnak a temetkezési szokások, a sírhelyek és a sírfeliratok.
  • KÖNYVTÁRAK, KÖNYVESBOLTOK – Nyugodt, csendes hely és még kényelmes is, hiszen pont arra találták ki, hogy aki szeretne, ott is tudjon békében olvasni. Ha nincs a közelben könyvtár, akkor keress fel nagy könyváruházakat, általában azokban is órákra el lehet bújni.
  • MÚZEUMOK, GALÉRIÁK – A múzeum még egy olyan hely, ahol békére és nyugalomra lelhetünk. Ne felejtsd el megnézni, mikor van tárlatvezetés, de ezúttal azért, hogy olyankor ne menj!

Fotó: Shutterstock

  • PARKOK, KERTEK, ÜVEGHÁZAK – Keresd meg a legközelebbi közparkot és sétálj egy nagyot! csendben töltődhetsz fel, kellemesen elfáradsz, és amikor találsz alkalmas helyet, leülhetsz, piknikezhetsz vagy ledőlhetsz a fűbe. A japánkertek, az arborétumok és az üvegházak pedig különösen kisimítják az idegeket. A legtöbb nagyvárosban találsz háborítatlan füvészkertet, pálmaházat, ahol egy kicsit zajmentes közegben lehetsz.
  • FÜRDŐK – Arra valók, hogy relaxálj, és ezzel mások is így vannak, tehát nagy eséllyel ezeken a helyeken is pihenhetsz, lazíthatsz. Irány az első utadba kerülő spa!
AMI MÉG ÉRDEKELHET