Enzo Ferrari nyomában – különleges autós túra Olaszország északi és középső régióiban

Ez az igazi álomút: barangolás Itália festői tájain egy Ferrari F8 Tributo volánja mögött.

Fotó: Pixabay


Michael Mann új filmje Enzo Ferrari (Adam Driver alakításában) életének viharos időszakát tárja elénk. Azok számára azonban, akik még autentikusabb élményre vágynak, és szeretnék végigkövetni az olasz márka alapítójának színes életét, a Red Savannah luxus utazásszervező cég a Ferrari című film által inspirált túrát vezetett be. A nyolcnapos kaland során a résztvevők a legemlékezetesebb módon fedezhetik fel Olaszországot.

Fotó: Shutterstock

A kalandos utazás résztvevői egy Ferrari F8 Tributo modellel autózhatnak Észak- és Közép-Olaszország festői tájain. A túra során ellátogatnak Enzo Ferrari szülőházába, Modenába, majd egy közeli versenypályán tehetik próbára vezetési képességeiket. Az útitervben ezen kívül egy exkluzív látogatás is szerepel a Stanguellini Múzeumban, ahol egy lenyűgöző veteránautó-gyűjteményt csodáhhatnak meg, majd a Motor Valleyben megtekinthetik a Lamborghini Urus összeszerelő szalagját.

Fotó: Pixabay

A luxustúra a gasztrorajongók számára is tökéletes.

Hiszen amellett, hogy egy Ferrarival száguldozhat Olaszország kanyargós útjain, minden résztvevő megkóstolhatja a legkiválóbb helyi borokat, mint a Barolo és a Chianti. A túra része egy vacsora az Osteria Francescanában, Massimo Bottura három Michelin-csillagos éttermében, valamint egy ebéd a Ferrari 1950-es évekbeli éttermében.

Fotó: Ferrari

A Red Savannah nyolcnapos útja a szőlővel borított piemonti domboktól kezdve Emilia Romagna tágas völgyein át egészen Toscana mesebeli panorámáiig a legjobb kilátásokat nyújtja majd a vidéki Itáliára. Az árak a turisztikai szezontól is függnek, és személyenként 27 200 fontról indulnak. Lehetőség lesz arra is, hogy a résztvevők felár ellenében egy erősebb Ferrarira - egy SF90 Stradale vagy 812 GTS modellre - váltsanak.

AMI MÉG ÉRDEKELHET