Care sunt cele mai bune orașe ca destinații pentru femeile care călătoresc singure?

Vacanțele femeilor care călătoresc singure reprezintă una dintre cele mai importante tendințe care au apărut în ultimul deceniu în domeniul travel. Tot mai multe femei decid să exploreze lumea singure.

Femeie cu aparat foto
Foto: Pixabay


Să călătorești singur poate fi un lucru uimitor de relaxant: ai parte de o ofertă bogată, fiecare coleg de călătorie pe care îl întâlnești îți va deveni un prieten. Ai ocazia de a experimenta intens cultura locală și nu trebuie să ții cont de exigențele altora.

Foto: Unsplash

Cea mai importantă chestiune este legată de siguranță: 73% dintre femeile care călătoresc singure se tem de siguranța lor, potrivit unui studiu recent. Și aceasta este o preocupare care nu depinde de vârsta, proveniența și studiile femeilor care călătoresc: toate consideră că alegerea destinației potrivite este incredibil de importantă.

Holidu, o companie britanică de închirieri de apartamente de vacanță, a cercetat metodologic care sunt cele mai sigure orașe pentru vacanțele femeilor singure, luând în calcul toți factorii importanți pentru femeile care călătoresc pe cont propriu. Indexul lor de călătorie post-pandemică analizează nivelul de siguranță și numărul infracțiunilor, precum și atitudinea localnicilor, cultura locală și costurile fiecărei destinații. A fost luată în calcul și gestionarea pandemiei în țara și orașul respectiv, respectiv cât de mult a crescut rata criminalității în ultimii trei ani.

Top 10 orașe pentru femei care călătoresc singure

Foto: Pixabay

Grădina botanică din Montreal

  1. Montreal, Canada
  2. Colombo, Sri Lanka
  3. Ljubljana, Slovenia
  4. Ottawa, Canada
  5. Edmonton, Canada
  6. Viena, Austria
  7. Linz, Austria
  8. Łódź, Polonia
  9. Calgary, Canada
  10. Zagreb, Croația

Foto: Pixabay

Castelul din Ljubljana

După cum se vede în top 10, cel mai sigur oraș din Europa pentru femei este Ljubljana, capitala Sloveniei (nr. 3 pe listă). În top 50 au ajuns nu mai puțin de 6 orașe din Polonia: Łódź (poziția 8), Gdańsk (17), Wrocław (19), Poznań (20), Cracovia (23), Varșovia (24), iar Austria este reprezentată prin 5 localități: Viena (6), Linz (7), Salzburg (13), Graz (14) și Innsbruck (33). Chiar dacă nu a ajuns în top 50, și București este pe listă, aflându-se pe locul 4 între orașele cu cea mai mică creștere a ratei criminalității în ultimii trei ani. Singapore a fost desemnată de către femeile întrebate drept cea mai sigură țară: 88% dintre cei care au răspuns în cadrul studiului au declarat că se simt în siguranță și noaptea pe străzile orașului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET