3 țări mici din Orientul Mijlociu, dacă te-ai săturat ca totul să fie despre Dubai

Iată câteva destinații de vacanță din Orientul Mijlociu pe care să poți să le iei în considerare pentru un concediu din viitor.

Foto: Shutterstock

Dubai este, fără îndoială, centrul turistic al Orientului Mijlociu, căruia și noi îi acordăm o atenție deosebită. Dar există multe alte destinații interesante în regiune - iată trei țări pe care merită să le explorezi!

Oman

Foto: Shutterstock

În capitala Muscat, pe coasta Golfului Oman, la doar 15 minute de la aeroport, te poți bucura de soare pe plajă inclusiv în perioada Crăciunului și a Anului Nou. Pe lângă activitățile de pe litoral, poți face și o excursie cu barca tradițională dhow din Marina Bandar Al Rowdha. Observarea stelelor pe timp de noapte și plimbările cu cămila în dunele de nisip din Wahiba Sands, sunt și ele programe de neratat. Contractează un șofer local (exclusiv prin intermediul hotelului) și fă o excursie de o zi în jurul Muscatului, inclusiv o vizită la piața Mutrah Souq.

Un lucru este sigur: cu puțină organizare, poți avea parte de o vacanță perfectă în Oman.

Kuweit

Foto: Shutterstock

Țara din Orientul Mijlociu nu oferă la fel de multe atracții și activități ca vecinii săi, dar liniștea și clima bună o fac să merite să fie luată în considerare pentru o vacanță de toamnă. Al-Kuweit, capitala modernă, a păstrat o parte din moștenirea culturală care te face să-ți placă să călătorești în est: bazaruri minunate, moschei frumoase și, bineînțeles, gastronomia locală. Turnurile Kuweit sunt cele mai populare atracții din metropolă și găzduiesc un restaurant panoramic rotativ. Există, de asemenea, un parc acvatic pentru copii și adulți sub turn – dacă ești în vacanță cu familia, ai putea la fel de bine să-ți stabilești baza aici.

Bahrein

Foto: Shutterstock

Această națiune insulară din Golful Persic este, de asemenea, perfectă pentru a te bucura de soare.

Capitala, Manama, este legată de Dammam, în Arabia Saudită continentală prin podul și digul Regele Fahd, cu lungimea de 25 km, pe care se află o autostradă. Cu o populație de 1,5 milioane de locuitori, orașul este atât modern, cât și îmbibat de tradiții străvechi. Rezervă-ți 1-2 zile pentru a vedea obiectivele turistice, iar restul timpului poți să-l petreci lenevind pe plajă. În țară există două situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, unul care comemorează pescuitul antic de perle în Golful Persic, iar celălalt este Fortul Bahrain, unde au fost descoperite artefacte din epoca bronzului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET