Pădure de poveste în Madeira, de 500 de ani

Pădurea Fanal, cu arbori multiseculari, seamănă cu o scenă din poveștile cu zâne, vrăjitori și elfi.

Madeira este o insulă vulcanică, și astfel dispune de peisaje diverse, deoarece există o varietate destul de mare de microclimate pe insulă, de la țărmuri stâncoase și până la păduri veșnic verzi.

Peisajele multicolore ale arhipelagului au fost imortalizate de fotograful Albert Dros. Specialistul în arta fotografică peisagistică a fotografiat, printre altele, arborii multiseculari din pădurea Fanal, parte a pădurilor cu coroană de lauri. Terenul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind zonă protejată. Regiunea își datorează importanța nu doar frumuseții inegalabile, ci și din punct de vedere ecologic. Cu 15-40 milioane de ani în urmă întreaga Europă de Sud a fost acoperită cu astfel de arbori, întrucât în climatul cald și uscat, pe stânci, doar acești copaci puteau supraviețui vânturilor puternice. În zilele noastre aceștia există doar în insulele Madeira, insulele Azore și Insulele Canare, și au o vârstă medie de peste cinci secole.

Fotograful olandez Dros a imortalizat frumusețea acestui loc magic și misterios: un arbore seamănă cu un bătrân cocoșat, un altul cu un polip ce-și întinde tentaculele. Insulele Madeira sunt o destinație perfectă, fiind un loc special, exotic, foarte aproape de bătrânul continent. În mod ciudat, insula aparținând Portugaliei este mai aproape de Maroc (600 km), decât de Lisabona (cca 1000 km), de unde se ajunge cu avionul într-o oră jumătate. Încă o veste bună: pe insulă, iarna temperatura nu scade sub 15 grade.

Foto: Albert Dros


Foto: Albert Dros


Foto: Albert Dros


Foto: Albert Dros


Foto: Albert Dros


Foto: Albert Dros


Foto: Albert Dros


Foto: Albert Dros


Galeria de foto

Foto: Albert Dros


Dacă ți-au plăcut pozele, uită-te la pădurea Fanal și din perspectiva păsărilor:

youtu.be

Both sides of Fanal - Madeira Island | 4K Aerial View


AMI MÉG ÉRDEKELHET