O parcare subacvatică de biciclete a fost deschisă în Amsterdam

200 de mii de oameni trec zilnic prin gara principală a capitalei olandeze. Pietoni sau bicicliști, turiști sau localnici, toți sunt deopotrivă mulțumiți de facilitățile noi și moderne de parcare pentru biciclete.

Ilustrație: wUrck

Cei care ieșeau din gara centrală din Amsterdam obișnuiau să fie întâmpinați de vederea unui depozit uriaș de biciclete, în care erau stivuite mii de biciclete. Totuși, încetul cu încetul, acesta va deveni trecut, pentru că în capitala Olandei, parcările care ocupă mult spațiu și nu sunt estetice vor fi mutate din vecinătatea gării... chiar sub apă.

Ilustrație: wUrck

În Olanda, se acordă atenție nu numai bicicliștilor, ci și pietonilor, iar cea mai recentă dezvoltare din Amsterdam va încânta atât localnicii, cât și turiștii. Spațiile de depozitare a bicicletelor din vecinătatea gării centrale vor fi desființate, pietonii primind spațiul eliberat. Însă nici numeroșii bicicliști nu trebuie să-și facă griji, pentru că pe 25 ianuarie a fost predată oficial prima parcare nouă de biciclete a gării, în care încap un total de 7.000 de vehicule cu două roți, și care se află sub apă. Iar luna viitoare se va deschide încă una, cu 4.000 de stații de biciclete.

Ilustrație: wUrck

Cele două parcări spațioase visate de studioul wUrck din Rotterdam au fost construite la 9 metri sub canal, zona fiind astfel complet transformată. Din parcarea modernă, o scară rulantă duce pasagerii până la gară. În Olanda există 23,4 milioane de biciclete pentru populația de 17,8 milioane, iar cei 835 de mii de locuitori ai capitalei fac 36% din călătorii pe două roți.

AMI MÉG ÉRDEKELHET