4 sorozat, ha Párizs után vágyakozunk

Mestertolvajok, gasztronómia, történelem, divat és persze sok-sok érzelem – ezekre számíthatunk, ha a Netflix Párizsban játszódó sorozataiból szemezgetnénk.

Fotó: Netflix

Sokak szerint a világ legromantikusabb városa, mások inkább a történelemben betöltött szerepéért, esetleg híres építményeiért vagy az ott található műalkotásokért szeretik. Egy biztos: Párizs senki sem hagy hidegen. Ha pedig az ember nem ülhet azonnal repülőre, mi mást tehetne, minthogy megnéz néhány izgalmas sorozatot, ami a francia főváros múltjába és jelenébe repíti.

Az izgalmas – Lupin

www.youtube.com

Lupin | Official Teaser | Netflix

A Netflix egyik legnagyobb sikere az Életrevalókból mindenki kedvencévé vált Omar Sy-vel a főszerepben már a harmadik évadnál tart. Főhősünk, Assane Diop nagyon rajongója a francia irodalom egyik legismertebb tolvajának – vagyis inkább úri betőröjének, – Arsène Lupinnak, olyannyira, hogy úgy dönt a nyomdokaiba lép, a motivációja pedig nem más, mint saját apja nevének tisztázása. Sodró lendületű macska-egér játék és szerethető szélhámos, aki Párizsban és más francia városokban is felbukkan a sorozatban.

A könnyed – Emily Párizsban

www.youtube.com

Emily in Paris | Official Trailer | Netflix

Számtalan kritika érte a sorozatot 2021-es megjelenése óta, mi szerint egyáltalán nem a franciák valódi arcát, sokkal inkább egy az amerikaiak fejében élő sztereotipiát mutatnak meg a sorozatban, azonban mindennek ellenére töretlen a népszerűsége és december végén már a negyedik évad érkezik a Netflixre. Hogy miért? Nemes egyszerűséggel azért, mert szórakoztató, hangulatos, nem túl bonyolult, szóval igazi guilty pleasure-sorozat, amiben a főszereplő épp annyira könnyen beleszeret a francia fővárosba, amennyire a legtöbb romantikus lélek, aki valaha betette oda a lábát.

A megrázó – A lángba borult Notre-Dame

www.youtube.com

Notre Dame | Official Trailer | Netflix

Egészen különös módját választotta egy közelmúltban történt, nemcsak a párizsiakat, de az egész világot megrendítő esemény feldolgozásának Herve Hadmar rendező, aki a Notre-Dame 2019-es lángba borulását egy hatrészes, többszereplős, emberi történetekkel teli drámaként alkotta újra. A fiktív elemeket és a tűzoltók elmesélést is alapul vevő történet érzelmes, izgalmas és ugyanúgy látnia kell annak, akinek volt szerencsére bejárni a csodás katedrálist, mint annak, aki már csak a felújítás után látogathatja meg.

A történelmi – Le Bazar de la Charité – A jótékonysági vásár

www.youtube.com

The Bonfire of Destiny (Le Bazar de la Charité) - Trailer

Egy történelmi sorozat, amely 1897 májusába repít minket vissza, ekkor rendezték Párizsban a Le Bazar de la Charitét, vagyis egy hatalmas jótékonysági vásárt. A rendezvénynek egy fából készült csarnok adott otthont, ahol többnyire nők, gyerekek és a jómódú vásárlók szolgálói voltak jelen. A zsúfolt helyiségben tűz üt ki, a lángok pedig hamar elszabadulnak, és a katasztrófa végül több mint száz ártatlan életébe került. A történet főszereplője 3 nő, akiknek azonban éppen ez a tragédia jelenti a menekülőutat korábbi életükből.

AMI MÉG ÉRDEKELHET