5 piețe de vechituri fantastice din Paris

Iată unde găsim cele mai bune piese vintage din Orașul Luminilor!

Piesele vintage ale cuiva pot reprezenta comoara altuia - și comorile abundă cu siguranță în Paris, un oraș al oamenilor binecuvântați cu un gust rafinat. Iată o propunere a celor de la easyjet cu cele mai bune 5 piețe de vechituri din Paris, care oferă câte ceva pentru toată lumea.

1. Saint-Ouen

Foto: Getty Images

„Puces” sau piața de vechituri din nordul Parisului este de departe cea mai cunoscută din oraș, cu o gamă de produse extrem de variată, de la bijuterii antice la haine și mobilier de epocă. Este alcătuită din mai multe piețe mai mici: Marché Paul Bert este faimoasă pentru mobilier, în La Marché Vernaison se comercializează tot, de la bijuterii antice la jucării, în timp ce Marché Dauphine este cel mai eclectic loc dintre toate. Puces-urile sunt deschise sâmbătă și duminică, unii vânzători funcționând și în zilele de luni, dar atenție: această piață este îndrăgită atât de turiști, cât și de hoții de buzunare.

Cea mai apropiată stație metrou:Porte de Saint-Ouen sau Porte de Clignancourt

2. Porte de Vanves

Foto: Wikimedia

La capătul opus al Parisului, piața de la Porte de Vanves este o afacere mult mai locală. Aici, tarabele sunt amenajate în buclă de-a lungul mai multor străzi în fiecare sâmbătă și duminică, oferind un sortiment variat. Este ușor să dai peste mici comori, cum ar fi porțelanul de la Limoges, cărți la mâna a doua la un preț mic și cărți poștale antice; nu prea găsim aici piese de mobilier, dar uneori putem avea surprize de amploare.

Cea mai apropiată stație metrou:Porte de Vanves

3. Piața de carte Georges Brassens

Foto: Unsplash

Dacă sunteți deja în sudul Parisului pentru Marché Vanves, faceți-vă timp pentru cărțile second-hand de la vechile tarabe din Parcul Georges Brassens. Aici sunt expuse toate tipurile de cărți, de la broșuri ieftine până la antichități legate în piele. (Există, de asemenea, o gamă largă de cărți pentru copii.) În timp ce majoritatea vânzătorilor, de la sine înțeles, vând în principal literatură franceză, există câteva mese și cu volume în engleză.

Cea mai apropiată stație metrou: Plaisance

4. Porte de Montreuil

Foto: Unsplash

Această piață – care este deschisă între zilele de sâmbătă și luni – este puțin în afara Parisului propriu-zis, în suburbia la modă Montreuil. Piața fermecătoare a devenit cunoscută în special pentru hainele second-hand vintage. Descoperirile ar putea include articole din piele, îmbrăcăminte de dinainte de război și multe altele. Acestea fiind spuse, orice poate apărea aici, de la vinil vechi la mobilier de epocă, dacă îți faci timp să te uiți.

Cea mai apropiată stație metrou: Porte de Montreuil

5. Aligre

Foto: Getty Images

Adiacentă pieței alimentare acoperite cu același nume se află și un loc de vânzare stil pop-up. Calitatea bunurilor oferite de cei aproximativ 30 de comercianți variază enorm. Piața de vechituri s-a micșorat în ultimii ani – oferind spațiu pieței alimentare în continuă creștere de alături – dar probabil vei găsi o selecție largă de cărți second-hand, ustensile de bucătărie și multe altele. În plus, poți lua oricând o gustare meritată când ai terminat cumpărăturile.

Cea mai apropiată stație metrou: Ledru-Rollin.

AMI MÉG ÉRDEKELHET