Plăcinte din întreaga lume – forme și arome diferite din America până în Orientul Îndepărtat

Iată o listă cu cele mai populare plăcinte, din care să puteți decide pe care să o încercați!

Foto: Shutterstock

Vă prezentăm delicatese dulci și sărate - fie că poartă numele de plăcintă, pită, turtă sau tartă – peste tot în lume găsim niște prăjituri coapte și umplute. În prima galerie prezentăm cele mai gustoase plăcinte cu carne, iar a doua este destinată celor mai bune plăcinte dulci.

PLĂCINTE SĂRATE 

Foto: Shutterstock


Empenada mexicană cu carne și porumb, înmuiată în salsa.

Foto: Shutterstock


Tourtière franco-canadian, care se face nu doar cu carne, ci și cu somon.

Foto: Shutterstock


Beef patties jamaicane. În aluatul crocant se pune și curcuma, de la care primește o frumoasă culoare galbenă.

Foto: Shutterstock


Mici plăcinte australiene cu carne, cu umplutură variată, dar care conțin întotdeauna carne.

Foto: Shutterstock


Plăcintă ciobănească britanică, al cărei „aluat” este piureul de cartofi.

PLĂCINTE DULCI

Foto: Shutterstock


  • Plăcintă cu nucă pecan din America. Plăcinta cu dovleac este de asemenea foarte populară.

Foto: Shutterstock


În unele locuri din America cresc și curmali japonezi, așa că s-a răspândit și plăcinta ce conține acest tip de curmale.

Foto: Shutterstock


Vlaai-ul olandez este de fapt o prăjitură făcută din cozonac și fructe, de obicei cu mere.

Foto: Shutterstock


Plăcintă buko cu cremă de cocos din Filipine – poate fi făcută cu o varietate de aluaturi.

Foto: Shutterstock


Banoffee britanic modern, sau plăcintă cu banane și caramel. S-a răspândit în anii ’70 și este populară de atunci.

Foto: Shutterstock


Atlantic beach pie este o plăcintă cu citrice: patul de biscuiți măcinați este baza sa, și este unsă cu cremă cu lime și lămâie.

Foto: Shutterstock


Crostata italiană se face cu aluat cu unt: crocant, sfărâmicios. De obicei este umplută cu dulceață de caise.

Foto: Shutterstock


Preferatul rustic cu unt al francezilor, galette, se poate face foarte repede, cu aproape orice fruct.

AMI MÉG ÉRDEKELHET