Pompei își redeschide muzeul după mai multe decenii

Pe lângă bombardamentele din al doilea război mondial, și cutremurul din 1980 a contribuit la deteriorarea clădirii.


Vizitatorii din Pompei pot dobândi cunoștințe și mai cuprinzătoare legate de orașul antic distrus brusc de erupția din 79 a Vezuviului – s-a redeschis muzeul Antiquarium, care prezintă într-o expoziție permanentă viața de zi cu zi a așezării odinioară prospere. Pe lângă pereții cu fresce ale vilelor deja excavate, expoziția prezintă și numeroase obiecte utilizate în epoca romană.

Deschis în 1873, Antiquarium a fost grav deteriorat în timpul celui de-al doilea război mondial, și apoi închis după cutremurul din 1980, pentru a redeschide numai în 2016 – parțial, cu expoziții temporare.

Foto: Antiquarium

După ce a fost extins și modernizat, muzeul a fost acum redeschis complet. Din cauza interdicțiilor în vigoare, Antiquarium poate fi vizitat în prezent doar de locuitorii provinciei italiene Campania – când ruinele din Pompei vor fi din nou deschise tuturor, biletul va include și vizitarea muzeului.

Antiquarium prezintă istoria orașului începând cu secolul al 4-lea î. H., de la dominația samnită până la tragedia din 79. Cea mai șocantă parte a muzeului este ultima sală, care ne arată distrugerea erupției vulcanice prin obiectele deformate de căldură, respectiv cadavrele umane și animale mumificate.

www.youtube.com

Il nuovo Antiquarium di Pompei
AMI MÉG ÉRDEKELHET