Râul „curcubeu”: comoara naturală uimitoare din regiunea Amazonia

Atracția din Columbia se mândrește cu cinci culori vibrante: localnicii o cunosc sub denumirea de Caño Cristales, adică Râul de Cristal.


Fiind un afluent al lui Guaviare, Râul de Cristal are o lungime totală de 120 km. Zona Anzilor Cordilieri este renumită mai degrabă datorită depresiunilor în formă de fântâne, cascadelor și plantelor colorate, în special algelor Macarenia clavigera, care se găsesc în mai multe culori și care populează întregul râu.

Algele roșii care populează și colorează Râul de Cristal înfloresc în scurta perioadă dintre anotimpul umed și cel uscat (din septembrie până la finele lui noiembrie). Zăcămintele minerale, rocile și diversele plante vopsesc râul și împrejurimile sale în nuanțe de galben, verde, negru și albastru – desigur doar la suprafață, pentru că altfel apa rămâne limpede precum cristalul.

În mare parte a anului, și Caño Cristales este un râu galben-verzui cu pietre gri sau cu alge, dar atunci când înfloresc algele totul se îmbracă în culori minunate, însă numai dacă nivelul apei este suficient de ridicat.

În Parcul Național Serrania de la Macarena, fondat în 1971, plantele amazoniene sunt protejate atât de mult, încât este interzisă scăldarea în râu dacă folosim creme de protecție solară. Pe lângă priveliștea minunată a râului, zona este și casa multor specii de păsări și reptile colorate.

Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Getty Images


Râul celor cinci culori este un spectacol inegalabil:

youtu.be

The most beautiful river on earth - Crystal Spout (Caño Cristales)
AMI MÉG ÉRDEKELHET