Cafeaua cu gheață este un hit al verii – iată 5 rețete pentru a o face acasă

Pe căldură, cafeaua fierbinte pare adesea o alegere nepotrivită - dar există o soluție!

cafea cu înghețată
Foto: Pixabay

Îți recomandăm cinci băuturi speciale din întreaga lume! Îți arătăm băuturile speciale de cafea cu gheață, răcoritoare, pe care le poți face acasă rapid și ușor, folosind rețetele de mai jos.

Espresso Martini

Foto: Shutterstock

Espresso martini este cocktailul perfect pentru început de seară, deoarece conține nu doar cafea proaspătă, ci și lichior de cafea. Trebuie doar să agiți ingredientele reci de mai jos într-un shaker și ești gata!

  • 50 ml de vodcă
  • 30 ml de lichior de cafea
  • 10 ml de sirop de zahăr
  • 25 ml de espresso proaspăt

Affogato

Foto: Shutterstock

O băutură foarte simplă de cafea rece, inventată de italieni, bineînțeles: se toarnă un espresso dublu peste o lingură de gelato de vanilie. Astfel se obține un desert răcoros și indulgent, cu o doză adevată de cofeină.

Frappé

Foto: Shutterstock

Pentru această băutură, populară în Grecia, fă o cafea lungă cu cafea instant și lapte praf, pune în ea multă gheață și bea-o dulce, aromată (vanilie, caramel, cardamom) sau simplă.

Cold brew tonic

Foto: Shutterstock

Această băutură rece își are originea în Statele Unite – are un gust mult mai blând decât cafeaua preparată și seamănă cel mai mult cu un americano. Concentratul de cold brew (băutură de cafea preparată la rece) se toarnă peste tonicul rece și apoi se adaugă o cantitate mare de cuburi de gheață. Băutura carbogazoasă crește efectul cofeinei și face cafeaua mai tare decât dacă o bei cu lapte.

ESPRESSO TONIC CU PORTOCALE

Fotó: Shutterstock

Această versiune nouă, fructată, diferă de mult mai cunoscutul cold brew tonic, prin faptul că se folosește espresso preparat și se adaugă suc de portocale proaspăt stors în băutura rece, alături de tonic. O combinație specială de arome pe care ar trebui să o încerci!

AMI MÉG ÉRDEKELHET