Dacă nu știi ce să pregătești pentru invitații tăi: 3 preparate rapide pentru petrecerea de Revelion

Iată câteva rețete rapide, dar totuși extraordinare, dacă plănuiești o petrecere de Revelion în ultimul moment.

Foto: Shutterstock


​​Fondue de șampanie cu miere

Ingrediente:

  • 1 lingură de amidon de porumb;
  • 1 linguriță de boabe de muștar măcinat;
  • ¼ linguriță piper alb;
  • 1¼ cești de șampanie;
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 2 linguri de șalotă tocată mărunt;
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt;
  • 200 g de brânză gouda rasă;
  • 200 g de brânză edam rasă;
  • 2 linguri de miere;
  • un vârf de cuțit de nucșoară măcinată.

Foto: Shutterstock

MOD DE PREPARARE:

  • Într-o cratiță mare, se combină amidonul de porumb, muștarul măcinat și piperul alb, apoi se amestecă șampania și sucul de lămâie până se omogenizează.
  • Se adaugă șalota și usturoiul și se aduce la fierbere. Odată ce fierbe, se reduce focul la mediu și se amestecă până se îngroașă, aproximativ un minut.
  • Se adaugă treptat brânza, urmată de miere, iar la final se presară nucșoară. Este important să se păstreze la cald într-o oală de fondue sau pe aragaz după preparare.
  • Se servește cu pâine prăjită, sparanghel sau felii de mere.

Salată de bulgur

Ingrediente:

  • 1 cană de bulgur;
  • 1½ lingurițe de sare, împărțite;
  • ⅓ cană de ceapă roșie tăiată în cubulețe;
  • ¼ cană de ulei de măsline extravirgin;
  • ¼ cană de suc proaspăt de lămâie de la 2 lămâi;
  • 1 cățel mare de usturoi, tocat mărunt;
  • 1 linguriță de chimen;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat;
  • 1 ardei roșu, tăiat cubulețe;
  • 1 castravete mic, tăiat în cubulețe;
  • ½ cană de mărar proaspăt tocat fin;
  • ⅓ ceașcă de pătrunjel verde proaspăt tocat mărunt;
  • 1 bucată de conservă de năut de 400 g.

Foto: Shutterstock

MOD DE PREPARARE:

  • Se pune bulgurul într-un castron mare și se spală bine. Se toarnă de două ori cantitatea de apă, se asezonează cu jumătate de linguriță de sare. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe timp de 5 minute.
  • Se acoperă apoi bolul bine cu folie alimentară și se lasă să stea aproximativ 15-30 de minute, până când toată apa a fost absorbită. Apoi se așteaptă până se răcește.
  • Se toacă mărunt pătrunjelul și ceapa roșie și se taie cubulețe ardeii și castraveții.
  • Într-un bol mare, se amestecă împreună uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, chimenul, zahărul, piperul și restul de 1 linguriță de sare.
  • Se adaugă bulgurul răcit, ceapa, ardeiul, castravetele, mărarul, pătrunjelul și năutul. Se amestecă bine și se dă la frigider cel puțin o oră înainte de servire.

Cremă de sandviș cu linte 

Ingrediente:

  • 1 ceapă;
  • 2 căței de usturoi;
  • ulei de măsline
  • 1 conservă de linte;
  • 1 mână de nuci;
  • 1 linguriță de rozmarin uscat;
  • 1 linguriță de cimbru uscat;
  • sare, piper;
  • 1 linguriță de paprika afumată;
  • 1 linguriță de oțet balsamic.

Foto: Shutterstock

MOD DE PREPARARE:

  • Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc în puțin ulei până devin translucide.
  • Se scurge lintea, apoi se pune în aparatul de tocat împreună cu ceapa și condimentele și se mărunțește.
  • Se adaugă uleiul de măsline, lingură cu lingură, dacă se dorește o consistență mai cremoasă, dar se poate lăsa într-o textură mai rustică.
AMI MÉG ÉRDEKELHET