La picnic – 4 rețete pentru gustări în aer liber

Îți propunem câteva reţete uşor de realizat pentru picnic.

Foto: Shutterstock

Ar fi mare păcat, dacă este vreme bună, să ratăm ocazia unor excursii şi picnicuri, deoarece această modalitate de relaxare ne reîncarcă bateriile.


Wrap cu pui şi legume

Fotó: Shutterstock

Ingrediente: 0,5 kg piept de pui, ceapă roşie, 2 căţei de usturoi, sare, piper, curry, nucşoară, 1 lingură sos Worchestershire. Pentru sos: 3 pahare de smântână.

Se prăjeşte ceapa şi usturoiul. Pieptul de pui se taie în felii subţiri sau cuburi şi se adaugă la ceapă. Se aromatizează (sare, piper, nucşoară, curry, sos Worchestershire) şi se fierbe, iar în final se prăjeşte uşor. Smântâna se amestecă cu condimente verzi (pătrunjel, arpagic, busuioc), muştar, sare, piper, miere şi cu 2 căţei de usturoi. Legumele se spală şi se taie în bucăţi mici. Înainte de servire, aluatul de tip wrap se umple după gust cu carne, legume şi sos.

Baghetă cu şuncă

Fotó: Shutterstock

Ingrediente: baghetă, şuncă , salată.

Ziua începe la brutărie, unde se alege o baghetă mare, proaspătă, crocantă, iar apoi se achiziţionează restul ingredientelor pentru sandviş, cum ar fi şunca de Parma şi salata. Se taie bagheta, se unge cu unt şi se adaugă şuncă şi salată. Se pot pune şi brânză de capră, maioneză şi roşii.

Salată de fructe

Fotó: Shutterstock

Ingrediente: 2 nectarine, 150 g căpşune, 2 mere, 1 cutie de afine, 100 g struguri, un sfert de pepene galben, 2-3 cl limoncello, 1-2 linguri de miere.

Se aleg fructele şi se spală bine. Fructele se taie în bucăţi mai mici sau se culeg boabele, şi se pun într-un castron mare. Se stropeşte cu limoncello şi după gust cu miere, iar apoi se amestecă bine. Se serveşte rece, cu frişcă.

Vafe cu fructe

Foto: Pxhere

Ingrediente: 250 g făină, 4 ouă, 2,5 dl de lapte, 120 g margarină, 1 lingură de zahăr, 1 pachet de zahăr vanilat, 1 vârf de sare.

Vafele pot fi pregătite foarte uşor şi rapid. Făina se amestecă cu gălbenuşurile de ouă, margarina topită, zahăr, lapte şi sare. Albuşurile de ouă se bat într-o spumă rigidă, care se amestecă cu restul. Se pune cu lingura în aparatul de vafe preîncălzită şi se coace circa 2-3 minute. Pentru picnic se împachetează în cutii ermetice. Se serveşte cu câteva bucăţi de fructe proaspete şi o lingură de iaurt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET