3 rețete ușoare pentru un picnic perfect

Un picnic nu este doar o modalitate confortabilă de a petrece timpul pe o plajă frumoasă sau într-o poiană din pădure, ci poate fi și scopul în sine al călătoriei.

Foto: Shutterstock

Vă prezentăm rețete care sunt rapide și ușor de pregătit cu o seară înainte sau chiar dimineața. Aceste mâncăruri delicioase sunt sățioase și, atunci când sunt feliate și împachetate într-o cutie, vor rezista bine la călătorii și la transport - și, cel mai important, nu se vor strica la căldură dacă faceți un picnic la soare!



Burek cu spanac și feta

Foto: Shutterstock

Gata în 30 de minute, se păstrează o zi fără refrigerare, rămân gustoase și nu se înmoaie dacă le împachetezi la rece, după ce s-au răcit complet.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 400 g frunze de spanac congelate / 3-4 mâini de spanac proaspăt
  • 250 g brânză feta, tăiată mărunt
  • 1 ou
  • 1 lingură de lapte
  • piper măcinat
  • un cățel de usturoi
  • 1 lingură de semințe de susan pentru presărat deasupra
  • 1 lingură de unt pentru a unge aluatuI deasupra

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius cu ventilator. Se fierbe spanacul câteva minute cu un cățel de usturoi ras și piper. În timp ce spanacul se răcește, se zdrobește feta cu o furculiță, se adaugă albușurile, gălbenușurile și laptele într-un alt bol. Adăugați spanacul la feta. Se întinde foaia de plăcintă și se întinde uniform umplutura de spanac și feta, apoi se rulează aluatul în forma de melc din imaginea de mai sus. Ungeți partea de sus a foii de aluat cu gălbenușul de ou cu lapte, presărați cu semințe de susan și dați la cuptor pentru 25 de minute.

Quiche de sparanghel

Foto: Shutterstock

Quiche este o rețetă care poate fi variată în orice fel, de data aceasta vă prezentăm o versiune cu legume, dar o puteți îmbogăți și cu șuncă, șuncă afumată, roșii uscate, fasole verde, broccoli sau ciuperci.

Ingrediente pentru paste:

  • 150 g făină fină
  • 120 g unt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ou
  • 1 lingură de apă rece

Pentru umplutură:

  • 150 g de sparanghel verde
  • 2 cepe de primăvară
  • 3 ouă
  • 1 dl smântână
  • 50 g brânză de vaci
  • sare, piper

Mod de preparare: Se frământă ingredientele aluatului cu mișcări rapide, pentru ca untul să nu se topească complet. Puneți aluatul în frigider pentru o jumătate de oră. Întindeți-l până la o grosime de aproximativ 1 cm și suficient cât să încapă în vasul de plăcintă. Presărați aluatul în formă, îndepărtați excesul de pe margini și înțepați aluatul de câteva ori cu o furculiță. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10 minute, apoi se unge cu gălbenuș de ou și se mai coace încă 10 minute. Pentru umplutură, se curăță sparanghelul, se fierbe în apă cu sare timp de 5 minute, se scurge. Tăiați ceapa de primăvară în inele subțiri. Se amestecă ouăle, smântâna, brânza de vaci, sarea și piperul, se toarnă amestecul de smântână peste aluatul precopt, se presară deasupra ceapa și sparanghelul fiert și se coace timp de 25 de minute, dar se scade temperatura cuptorului la 170-180 de grade. Această plăcintă sărată este excelentă pentru a fi tăiată în felii atunci când este complet rece.

Biscuiți cu alune

Foto: Shutterstock

O rețetă rapidă și ușoară de biscuiți care poate fi fără gluten, lapte și zahăr. Este nevoie de doar 20 de minute pentru a face o cantitate mare.

Ingrediente:

  • 1 cană de unt de arahide
  • 1 cană de zahăr pudră sau alt îndulcitor pudră (puteți înjumătăți cantitatea de zahăr)
  • 1 ou mare
  • (adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu dacă doriți ca biscuiții să fie mai aerați, dar se vor sfărâma mai ușor).

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200°C cu ventilatorul pornit. Amestecați bine ingredientele pentru biscuiți, dar nu frământați prea mult timp, altfel biscuiții vor fi prea moi și lipicioși. Formați bile de mărimea unei nuci și așezați-le în tava de copt la 10 cm distanță. Aplatizați fursecurile cu o furculiță și coaceți-le timp de 8-10 minute, până când marginile sunt ușor rumenite. După ce s-au răcit complet, puneți fursecurile într-o cutie, se vor păstra timp de 1 săptămână.

AMI MÉG ÉRDEKELHET