Saint-Tropez, a francia Riviéra ékköve

Saint-Tropez már több mint száz éve legendás üdülőhely azok körében, akik luxusra és könnyed eleganciára vágynak.

Fotó: Unsplash

A kék ezer árnyalatában pompázó Földközi-tenger, a rengeteg történelmi és művészeti látnivaló és persze az itt pihenő nemzetközi sztárok sokasága különleges hangulatot ad a városnak, mely a világ minden pontjáról vonzza a turistákat.

Fotó: Unsplash

Saint-Tropez kétségtelenül Franciaország egyik legszebb helye, ahol homokos partok, napsütés, kristálytiszta tenger és vidám mediterrán hangulat várja a nyaralókat. A festői tengerparti sáv, a Côte d’Azur – azaz Azúr-part –, nevét a Földközi-tenger mély égszínkék árnyalatáról kapta.

Fotó: Pixabay

Egy Saint-Tropez-i nyaralásról mindenkinek a luxus jut az eszébe, azonban az ötcsillagos szállodák, a privát strandok és a csúcskategóriás éttermek olyan természetességgel simulnak bele a város hétköznapi életébe, ahogy sehol máshol a világon.

Az óváros

Fotó: Shutterstock

Óváros

Az egykori halászfalu a Marseille-i Szent Viktor apátságtól kapta a nevét még a 11. században, amikor egy kápolnát építettek itt, amelyet San Torpes-nak neveztek el. A La Pouche néven ismert óváros a régi világ varázsát idézi, a pasztellszínű házaival ez Saint-Tropez legszebb része. A Vieux Port kikötővel határos terület a város történelmi központja, ma kávézós teraszok, butikokkal teli sétálóutcák, valamint hagyományos szabadtéri piacok találhatók itt. A városrész ékessége a 18. században olasz barokk stílusban épült, harangtornyos Notre-Dame de l'Assomption templom.

A fellegvár

Fotó: Shutterstock

A város felett magasodó fellegvár, a Citadelle de Saint-Tropez a 16. században épült. Az erőd egyik terén található a tengerészeti múzeum, azaz a Musée d’Histoire Maritime, amelyet a fellegvár egykori tömlöcében rendeztek be. A múzeum bástyáiról csodálatos kilátás nyílik az öbölre és a háttérben látható Massif des Maures hegyre.

Pampelonne strand

Fotó: Unsplash

Pampelonne a francia tengerpartok királynője, ahol finom, fehér homok és türkizkék, csillogó tenger várja a pihenni vágyókat. A több mint öt kilométer hosszú strand valójában a közeli Ramatuelle faluhoz tartozik, egy gyönyörű, védett öbölben található. A művészek körében már a 19. században népszerűvé vált. Mivel hegyek veszik körül, szinte soha nincs nagy szél. A minőségi szolgáltatásokat nyújtó strand idilli feltételeket kínál a pihenéshez, a fürdéshez és a vízi sportokhoz is.

Fotó: Pixabay

AMI MÉG ÉRDEKELHET