Luxusvonattal erdélyi várakba és kastélyokba – idén is útra kel a Danube Express!

A luxus vonatutak nemcsak Nyugat-Európa fényűző helyeit járják be, de Erdélybe is elérnek. A Castles of Transylvania (Erdély kastélyai) elnevezésű utazás keretében a Golden Eagle Danube Express szerelvény négy erdélyi helyszínt is felkeres.

A hosszú távú luxusutak terén piacvezető brit Golden Eagle vasúttársaság kínálatában jelenleg 12 útvonal szerepel Európában és Ázsiában, köztük a világhírű Transzszibériai Expressz. A hétnapos Castles of Transylvania utazás Isztambulból indul és Budapestre érkezik. Idén két utat szerveznek, május 8 és 14., illetve október 27. és november 2. között, de már foglalhatók a jövő évi dátumok is.

Fotó: Golden Eagle

Szinaján, Brassóban, Nagyszebenben és Segesváron is megáll a Golden Eagle Danube Express szerelvény a Castles of Transylvania (Erdély kastélyai) elnevezésű utazás keretében. Az utasok Szinaján a Peleș-kastély, a brassói megálló során pedig a közeli törcsvári kastélyt keresik fel. Mindez az Isztambulból induló utazás negyedik napjának programja, miután az előző napon a Bolgár Birodalom egykori fővárosát, Veliko Tarnovót ejtik útba. Az ötödik napon Nagyszebenben és Segesváron áll meg a luxus-szerelvény, itt a középkori óvárosokat keresik fel az utasok, akik ezt követően Magyarországra robognak tovább, hogy Kecskemét és Lajosmizse érintésével elérjék az úti célt, Budapestet.

Illusztráció: Golden Eagle

A Golden Eagle Danube Express szerelvény külön fine dining étterem és lounge bár várja az utasokat, akik a fejedelmi kényelmet nyújtó, Deluxe (7,7 m2) és Super Deluxe (8,6 m2) fülkék közül választhatnak. Mindegyik kabinhoz saját mosdó és zuhanyzó tartozik.

Az árak idén tavasszal 8695, ősszel pedig 9095 eurótól indulnak.

Már lehet helyet foglalni a jövő évi időpontokra is, 2024-ben május 10-16., illetve október 18-24. között kerül sor a Castles of Transylvania utazásra.

A Golden Eagle társaság szerelvényei közül idén csak a Danube Express fut európai útvonalakon, a Castles of Transylvania mellett három másik utazást kínálva. A Balkan Explorer Velencéből Isztambulba tart a Balkán-félszigeten keresztül, a Grand Alpine Express Budapestet és Velencét köti össze egy 11 napos alpesi utazás keretében, a New Year in Wienna pedig egy Budapest-Bécs-Prága-Budapest körút a téli ünnepek idején.

Galéria

Fotó: Golden Eagle


Fotó: Golden Eagle


Fotó: Golden Eagle


Fotó: Golden Eagle


Fotó: Golden Eagle


Fotó: Golden Eagle


Fotó: Golden Eagle


Fotó: Golden Eagle


Fotó: Golden Eagle


AMI MÉG ÉRDEKELHET