Síelés után buliznál? Íme Európa legjobb síterepei, ha az après-ski is fontos!

Napközben síelés, délutántól kikapcsolódás.

Fotó: Shutterstock


A francia après-ski kifejezés magyarul azt jelenti, hogy „síelés után”. Leginkább a bulizásra utal, de belefér a sízés utáni jaccuzizás, szaunázás, korcsolyázás vagy más közösségi program, amit a lécek lecsatolása után választunk. Olyan síterepeket gyűjtöttünk most össze, amelyek a sízés élménye mellett fergeteges partikat is kínálnak.

​VAL THORENS (FRANCIAORSZÁG)

Fotó: Instagram

Európa egyik legkedveltebb síközpontját nem véletlenül választják rengetegen, hiszen egyedülálló élmény lehet több mint kétezer méteres magasságban bulizni. És Val Thorens après-ski kínálata legalább annyira pazar, mint a hatszáz kilométeres területen kanyargó sípályái. A szórakoztatás aranyérmese a 2600 méteres magasságon található La FolieDouce, ahol gyakran láthatunk az asztalokon táncoló embereket. Nem csak itt, hanem a hasonló minőségű élményt kínáló Bar 360 is világszínvonalú DJ-k szórakoztatják a vendégeket.

​LIVIGNO (OLASZORSZÁG)

Fotó: Instagram

Olaszország egyik legnyüzsgőbb síközpontja bárok egész sorát kínálja a megfáradt síelőknek. Ha a DJ-zenére akarunk pörögni és a tematikus bulik is bejönnek, akkor a Miky’s Clubba menjünk, ha viszont valamivel visszafogottabb szórakozásra várunk, „kistestvérét”, a Mikey’s Aperitivo Bárt keressük fel. A legmenőbb helynek a cirkuszos témában utazó Stalet számít, ahol este nyolcig élvezhetjük a hangulatot. Jó tudni, hogy az olaszok másképpen osztják be a napot, így a vörösborok leginkább egy hosszú ebéd kísérőjeként fogynak. Ezt egy kiadós zuhanyzás követi, az igazi szórakozás pedig csak ezután indul.

ST. ANTON (AUSZTRIA)

Fotó: Instagram

A több mint háromszáz kilométeres pályarendszer síelők ezreit vonzza St. Antonba, amelyet az újonnan felépített Flexebahn felvonónak köszönhetően már Lech és Zurs irányából is meg lehet közelíteni. A síközpont pedig egyben Ausztria egyik legjobb après-ski központja is. A legnépszerűbb bulihelyeknek a MooserWirt diszkógömbös partikabinja és a Krazy Kangaruh számítanak, ahol a bécsi szelet mellé már délelőtt is sört kortyolgatnak a látogatók.

​VERBIER (SVÁJC)

Fotó: Facebook

A környéket nemcsak a sokszínű pályákért szeretik a síelők és a hódeszkások, hanem a már délután beinduló bulikért is. A La Rouge nevű bárt sokan „a havas Ibizának” is nevezik, ha viszont élőzenére, koncertekre vágyunk, menjünk a Farinetbe. A sízők jelentős része estére a Farm Clubban köt ki, ahol olyan hírességek is partiztak már, mint David Bowie, James Blunt, Ed Sheeran vagy Roger Federer.

​VAL D’ISERE (FRANCIAORSZÁG)

Fotó: Instagram

A közkedvelt francia síközpont, a nagyjából háromszáz kilométernyi jelölt pálya mellett, számos kitaposatlan „szabadpályát” is rejt. A lécek lecsatolása után a legtöbben az 1980-ban megnyílt La Folie Douce bárba indulnak, amely ahol szaxofon-koncertektől kezdve kabaré-előadásokon át, változatos programokkal csábítja át a La Fruitiere és a La Cucucina vacsoravendégeit. Az élő- és a DJ- zenéért a Cocoricót, a nyugodtabb élményekért pedig a Grand Marniert és a Rosee Blanchet érdemes meglátogatni. Ha pedig a kora estig nyitva tartó helyek zárása után se pihennénk le, akkor irány a Dick’s Tea Bar és a Bananas táncparkettjei.

AMI MÉG ÉRDEKELHET