Știi unde se află cele mai multe bacterii într-un avion?

Au fost analizate cele mai contaminate părți ale cabinei pasagerilor.

Foto: Shutterstock


În ciuda eforturilor personalului de întreținere al companiilor aeriene de a menține curățenia în interiorul aeronavelor pentru pasageri, nu există întotdeauna timp suficient pentru a curăța anumite suprafețe. Experții au identificat cinci locuri de care ar fi bine să nu te atingi, pe cât posibil.

BROȘURA CU INSTRUCȚIUNI DE SIGURANȚĂ

Foto: Shutterstock

Potrivit experților intervievați de Travel + Leisure, broșura din buzunarul scaunului din fața ta, care enumeră instrucțiunile de siguranță, este una dintre cele mai contaminate, fiind atinsă de foarte mulți pasageri. Ea se află într-un loc ”ascuns”, pe care aproape nimeni nu se gândește să îl igienizeze atunci când face curățenie în grabă.

SUPORTURILE PENTRU BAGAJE DE MÂNĂ

Foto: Shutterstock

Rafturile de deasupra capului sunt atinse de mulți pasageri și membri ai echipajului de cabină, dar sunt rareori curățate. Deoarece este aproape imposibil să nu le atingi în timpul încărcării bagajelor, este o idee bună să folosești un șervețel dezinfectant pentru a prinde ușa compartimentului.

MÂNERELE

Foto: Shutterstock

În timp ce partea interioară a toaletelor de pe avion este curățată în mod regulat, nu același lucru se întâmplă și cu mânerele ușilor. Un reporter, Andrea Sachs, a colectat mostre de pe toată puntea și, atunci când datele au fost evaluate, și a constatat că mânerele ușilor de la toalete erau cele mai contaminate dintre toate suprafețele care puteau fi atinse.

MESE PLIABILE

Foto: Shutterstock

Majoritatea pasagerilor sunt conștienți de faptul că nu toate avioanele sunt curate, dar experții susțin că ei nu știu cât de murdare sunt mesele rabatabile. Deoarece curățenia în aeroporturi nu este aproape niciodată suficient de minuțioasă și, de obicei, există multe bacterii pe suprafețele de pe mese, ar fi bine să le ștergi înainte de a mânca.

HUSELE SCAUNELOR

Foto: Shutterstock

Husele scaunelor sunt curățate sau înlocuite doar în cazul unei contaminări vizibile sau a unei notificări oficiale, ceea ce este problematic din mai multe motive. Pe de o parte, pasagerii nu observă sau nu raportează întotdeauna toată murdăria, iar pe de altă parte, orarele de zbor au adesea prioritate față de orice altceva - astfel încât husele murdare nu sunt înlocuite dacă acest lucru ar cauza întârzieri serioase.

AMI MÉG ÉRDEKELHET