Filme, actori, regizori și vedete la prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival

Prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival va avea loc între 8 și 11 septembrie la Constanța.

Foto: Unsplash

Festivalul va aduce în fața publicului de la malul mării cele mai așteptate producții cinematografice românești ale anului, alături de regizori și actori, dar și filme internaționale.

Sunscreen propune 30 de evenimente – proiecții de film, cine-concerte și concerte, atât în spații outdoor – în Piața Ovidiu, pe Plaja Reyna și la Teatrul de Vară Soveja – cât și indoor, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Piața Ovidiu se va transforma timp de 4 zile în punctul central al festivalului, un adevărat cinema în aer liber. Aici vor fi instalate un ecran imens și locuri pentru 1500 de spectatori. Accesul la evenimentele Sunscreen din Piața Ovidiu și Plaja Reyna va fi gratuit.

Pe lângă numeroase premiere, festivalul va aduce la Constanța și cele mai noi și premiate filme românești ale sezonului.

Sunscreen propune și două cine-concerte extraordinare pentru prima ediție: Nosferatu, capodopera horror semnată de legendarul regizor F.W. Murnau în 1922, va rula în aer liber la Teatrul de Vară Soveja acompaniată live de artiști constănțeni, pe muzica originală compusă de Simona Strungaru, care va și dirija concertul. Iubitorii de film clasic sunt așteptați și la cine-concertului Studentul din Praga (1913), acompaniat live de CelloFun, având-o ca invitată specială pe Irina Margareta Nistor, care traduce live filmul.

Programul complet Sunscreen Film & Arts Festival, care include și o mulțime de filme internaționale, poate fi consultat pe site-ul festivalului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET