A németeknek is van egy Ibizájuk, csak zsúfoltság nélkül!

A buliközponttá avanzsálódott német szigetet az 1960-as években kapták fel igazán – többek között Brigitte Bardot és Thomas Mann kedvence volt.

Fotó: Unsplash

A világ bővelkedik olyan üdülőhelyekkel, melyek többek között arról is híresek, hogy a vagyonos emberek előszeretettel látogatják őket. Létezik viszont egy olyan német sziget, ami annak ellenére maradt ismeretlen, hogy sokáig a hírességek egyik buliközpontja is volt. A dán határhoz közel, az Északi-tengeren található Sylt szigetének homokos tengerpartjaira, természeti kincseire és gourmet éttermi szcénájára az utóbbi időben ismét egyre több tehetős utazó figyelt fel.

Fotó: Getty Images

Sylt az 1960-as években kezdett a figyelem középpontjába kerülni, amikor újramárkázta magát buliközponttá.

Miután egy tehetős német playboy, Gunter Sachs meglátogatta szigetet, a világ hírességei közül többen döntöttek úgy, ők is megnézik maguknak az „újonnan felfedezett” helyet. A VIP-vendégeket – köztük Sachs akkori feleségét, Brigitte Bardot francia színésznőt – a pezsgő éjszakai élet, az extravagáns életmód, illetve Németország első nudista strandja vonzotta Syltre.

Fotó: Getty Images

A sziget ezt követően a bőség és a gazdagság szimbólumává vált, de egyben egy olyan menedékhelyet is jelentett a hírességek számára, ahol elbújhatnak a nyilvánosság elől. Ám nem ők voltak az első hírességek, akik megfordultak itt: Sylt Thomas Mann egyik kedvenc úti céljának is számított, a német irodalom egyik legnagyobb alakja a két világháború között gyakran nyaralt a szigeten lévő Kampen településén.

Fotó: Getty Images

Az utazókat ma is elsősorban Sylt fehér, homokos tengerpartjai, fine dining éttermei és ötcsillagos szállodái csábítják az Északi-tengerre. Utóbbiak közé tartozik a Budersand Hotel, ahol például spa, golfpálya és egy Michelin-csillagos étterem, a Kai3 várja azokat a vendégeket, akiknek nem jelent gondot egy kis extra pénzt kiadni. Egyébként nem ez az egyetlen fine dining étterem a környéken: itt található például a két Michelin-csillaggal büszkélkedő Söl’ring Hof is. Syltet persze nem csupán a finom fogások miatt látogatják az emberek.

A sziget 40 kilométernyi tengerpartjával és jellegzetes homokdűnéivel a természet kedvelőinek is ígéretes helyszínt jelent.

Ezen felül a szigetet körbevevő Watt-tenger 2009 óta az UNESCO Világörökségekhez tartozik: apály idején a látogatók vályogtúrákon figyelhetik meg a hullámtér biológiai sokszínűségét és egyedülálló ökoszisztémáját.

AMI MÉG ÉRDEKELHET