Szaúd-Arábia nem áll le: most éppen egy látványos luxus-vadasparkot jelentettek be

A közel-keleti monarchia a turisztikai fejlesztésekben látja a szénhidrogén lelőhelyek kimerülése utáni jövőt.

Illusztráció: Facebook

Az ország példátlan építkezési fellendülése közben újabb ambiciózus projektet mutattak be Szaúd-Arábiában. A Zardun egy különleges öko-vadonpark lesz, amely három butikhotelből és egy látogatóközpontból áll majd – egy újabb egyedülálló úti cél a NEOM projekt keretében.


Illusztráció: Facebook

Az Akabai-öböl kristálytiszta vizére néző Zardun négy ultraluxus épületnek ad majd otthont, amelyek mindegyike harmonikusan illeszkedik az őt körülvevő tájba. A hegyektől a tengerpartig fekvő 4 négyzetkilométeres Zardun őshonos növényekkel és állatokkal teli paradicsom lesz, amelynek szépségét az ide érkezők már a megérkezésükkor megtapasztalhatják majd az ultramodern élményközpontban, amelyhez 360 fokos kilátóterasz is tartozik.

Innen kiváló panoráma nyílik majd a vadregényes tájra és annak élővilágára.

Illusztráció: Facebook

A Zardun három különböző témájú, fényűző butikhoteljének mindegyike más-más tematikájú, és összesen 100 szobát és lakosztályt kínálnak. A legnagyobb szálloda egy egyelőre még nem közölt magasságú torony formájában épül fel.

A hatalmas, téglalap alakú épület legfőbb dizájneleme a közepén lévő a szabálytalan üres tér.

A NEOM által bejelentett legújabb projektként a Zardun az Akabai-öbölben már zajló Leyja, Epicon, Siranna, Utamo, Norlana és Aquellumfenntartható turisztikai fejlesztésekhez csatlakozik.

Illusztráció: Facebook

A Zardun a túrázás mellett, hegyi kerékpározást, sziklamászást és számos más sport- és szabadidős tevékenységet kínál majd, beleértve a csillagfigyelést, a meditációt és a jógát. Ezenkívül a vendégek részt vehetnek majd a természetvédelemmel és a vadon helyreállításával kapcsolatos oktatási programokon. A Zardun fenntarthatósági stratégiája magában foglalja majd egy sor oázis létrehozását a változatos élőhelyek támogatása érdekében. Ezek a vízforrások megkönnyítik majd az őshonos állatok, fák és növényfajok visszatelepítését és táplálását. A partvonal mentén a Zardun aktív ökoszisztémát hoz létre, beleértve a korallzátonyok és más tengeri élőlények védelmét.

.

AMI MÉG ÉRDEKELHET