Ezek a legjobb téli úti célok a Tripadvisor szerint

A TripAdvisor idén is kiadta a Seasonal Travel Indexet: a ranglistát felhasználói vélemények alapján állították össze, de a helyezések megállapításának érdekében a platform statisztikáit is figyelembe vették.

Fotó: Unsplash


1. Amszterdam, Hollandia 

Az eredmények azt mutatják, hogy a felhasználók kedvenc téli úti célja Hollandia fővárosa, Amszterdam . A helyezés nem meglepő, hiszen Amszterdam mesebeli karácsonyi vásárjaival és hangulatos kávézóival télen is könnyedén élvezhető. Ráadásul ilyenkor teljesen más látvány fogadja a turistákat, mint nyáron. Amennyiben a hőmérséklet elég alacsony, a város csatornái jégpályává változnak, és mindenki korcsolyát ragad.

Fotó: Unsplash

2. Cancún, Mexikó

Az ezüstérmet Mexikó üdülővárosa, Cancún nyerte el, ahol télen is napsütésben fürdőzhetnek a pihenni vágyó turisták. A városban az év végén se esik 10 Celsius-fok alá a hőmérséklet, Közép-Amerika egyik legnépszerű nyaralóhelye ráadásul nem csak 12 kilométeres csodás tengerpartja miatt jó desztináció. Akár pihenős nyaralásra vágysz, akár aktív, kirándulós vakációt tervezel, Cancúnban jó helyen jársz, hiszen remek csillagtúrákat lehet tervzeni a Yukatán-félszigeten. A sportolni vágyók bárhol tudnak szörfözni, kite-ozni, SUP-ozni, kajakozni vagy búvárkodni.

Fotó: Unsplash

3. Rovaniemi, Finnország

A toplista harmadik helyén a Mikulás otthona, a finn Rovaniemi áll. A helyezés teljesen érthető, hiszen mikor, ha nem télen érdemes ellátogatnunk a rénszarvasokkal, husky kutyaszánokkal és persze forró finn szaunákkal teli településre. A karácsonyi időszak ugyan jellemzően telített, de januárban például már sokkal kedvezőbb körülmények között utazhatunk Rovaniemibe.

Fotó: Unsplash

Tripadvisor top 10 téli úti célok

Fotó: Shutterstock

A Kourion templom romjai, Páfosz, Ciprus

  1. Amszterdam, Hollandia
  2. Cancún, Mexikó
  3. Rovaniemi, Finnország
  4. Playa del Carmen, Mexikó
  5. Punta Cana, Dominikai Köztársaság
  6. Isztambul, Törökország
  7. Párizs, Franciaország
  8. Páfosz, Ciprus
  9. Tulum, Mexikó
  10. Antalya, Törökország
AMI MÉG ÉRDEKELHET