Rimini, ahol egyszerre élvezhetjük az olasz tengerpart és kultúra varázsát

Az olaszországi Rimini az Adria legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye – közel 20 kilométer hosszú homokos strandjainak köszönhetően Napos Riviérának is nevezik.

Fotó: Shutterstock

Rimini történelme többezer éves múltra tekint vissza, és számos csodálatos látnivalóval várja a turistákat: gyönyörű tengerpartja mellett az óvárosa ókori emlékeket rejt. A város emellett híres színvonalas éjszakai életéről is.

Fotó: Shutterstock

Aranyszínű strandok, sportpályák, vízi attrakciók, vidámparkok, ősi műemlékek, elegáns bevásárlóközpontok, számtalan kávézó, étterem, pizzéria és bár várja a turistákat az Adriai-tenger partján, a horvátországi Zárával (Zadar) átellenben fekvő Riminiben. Emellett azok sem maradnak hoppon, akik egy színházi vagy operaelőadást szeretnének megnézni az ősi olasz városban. A település olyan sok programot kínál, hogy nem is csoda, hogy a rendkívül hosszan elnyúló finomhomokos tengerpart mentén az elmúlt évtizedekben Európa legnagyobb üdülőközpontja jött létre.

Rimini egyértelműen a „dolce vita” élményről és a boldogságról szól!

Fotó: Shutterstock

Rimini számtalan történelmi épülettel büszkélkedik, amelyek arra emlékeztetnek, hogy egykor fontos ősi utak keresztezték itt egymást. Az egyik leghíresebb látnivaló a Tiberius híd, amely kétezer éves múltra tekint vissza. Rimini római kori amfiteátrumának már csak a romjai láthatók – eredeti állapotában a római Colosseumhoz volt hasonlítható. A középkori épületek közül a legérdekesebb a Szent Ferenc-templom (Tempio Malatestiano), amely egy befejezetlen katedrális, de kihagyhatatlan látványosság a 17. századi Madonna Della Scala-templom, a Pigna-kút, a Palazzo del Podesta és a Castel Sismondo is.

Fotó: Shutterstock

A Római Birodalom hihetetlen mérnöki bravúrjáról tanúskodik a csodálatos Augustus-diadalív, amely a város központjában található. Augustus császár tiszteletére épült i. e. 27-ben, ez az egyik legrégebbi fennmaradt római kori műemlék Olaszországban.

A 9,92 méteres boltív fehér isztriai kőből készült.

Aprólékosan kidolgozott faragványok és domborművek díszítik, amelyek a római mitológia és történelem jeleneteit ábrázolják.

AMI MÉG ÉRDEKELHET