Totul despre wellness – este mai mult decât călătorie și terapie, e un mod de viață

Wellness este o noţiune ce însumează o serie de programe personalizate destinate păstrării sănătăţii, reprezentând mult mai mult decât o baie relaxantă la un sfârşit de săptămână într-un hotel de lux.

Foto: Shutterstock

Dr. Halbert L. Dunn inventa termenul wellness încă în anul 1950, prin îmbinarea cuvintelor wellbeing şi fitness, însă filozofia de dincolo de noţiune a început să se răspândească prin lumea întreagă de-abia în ultimii 20 de ani.

Wellness este o formă de viaţă de calitate, prin intermediul căreia putem deveni echilibraţi şi fizic, şi psihic, ba mai mult, dacă vrem să generalizăm, am putea aminti aici de funcţionarea corespunzătoare a relaţiilor noastre sociale, respectiv modul de viaţă ecologic. Există persoane care se străduiesc conştient să atingă acest tip de pace interioară, sunt alţii care au nevoie de puţin ajutor pentru asta şi desigur, există şi persoane care întotdeauna ştiu instinctiv de ce anume au nevoie.

​Reîncărcare fizică

Foto: Shutterstock

Alfa şi omega wellness este dezvoltarea unui mod de viaţă conştient de importanţa sănătăţii, în care exerciţiul fizic regulat şi corespunzător are un rol uriaş.Desigur, este recomandat pentru toată lumea să găsească antrenamentul fizic individual corespunzător, deoarece mişcarea de 2-3 ori pe săptămână este indispensabilă pentru starea optimă a organismului. La reîncărcarea fizică, desigur, contribuie alimentaţia sănătoasă şi regulată, respectiv aportul corespunzător de lichide. Ca norocul, în prezent, nu doar acasă poți urma regimul alimentar structurat în funcţie de nevoile personale, diversele hoteluri şi cluburi wellness fiind la dispoziţia clienţilor cu o mulțime de meniuri dietetice, respectiv cu alimente bio speciale.

Fitness afectiv

Wellness înseamnă păstrarea calității vieţii, de care trebuie să te preocupi mereu, nu doar la sfârşit de săptămână, cu scopul de a crea buna dispoziţie, în sensul cel mai larg al cuvântului. Bazele pentru toate acestea se pot crea şi acasă, însă departe de viaţa de zi cu zi, într-un hotel wellness, relaxarea completă este într-adevăr mai la îndemână. Ca norocul, în ţară sunt deja destule posibilităţi de a petrece zilele libere prin odihnă activă sau pasivă, pentru că în tot mai multe locuri există oportunitatea de a introduce, pe lângă diversele tratamente de înfrumuseţare şi câte un program de revigorare.

Foto: Shutterstock

Destinaţia de călătorie preferată a fiecăruia este ceva subiectiv, deci în niciun caz nu va fi o decizie greşită.

Graţie bogăţiilor naturale ale României, în multe staţiuni există ape cu calităţi curative, respectiv tratamente care se leagă de acestea. Însă se pot face scurte ture şi în munţi, respectiv în ţările învecinate, unde ai ocazia să vezi obiectivele turistice, respectiv să testezi cele mai noi tratamente corporale. Numai de tine depinde ce alegi. Cel mai important este să-ți placă ceea ce faci.

Dă ocazia, sufletului şi trupului deopotrivă, să se încarce şi să fie pregătite pentru încercările de zi cu zi.

Tratamente wellness speciale

Foto: Shutterstock

  • Cabina aromatică: evaporarea diverselor uleiuri esenţiale în condiţii de umiditate corespunzătoare.
  • Crioterapie: tratament cu jet de aer rece, în primul rând cu efect de relaxare musculară şi anti-inflamator.
  • Împachetări cu alge: tratament cu efect anti-inflamator, eficient şi în cazuri de celulită.
  • Parafango: împachetări cu parafină şi nămol, recomandate în special în tratamentul post-accidentări.
  • Ritualul Lulur: împachetări corporale cu efect de fermitate a pielii, cu un amestec de condimente, fructe exotice şi o cremă de iaurt specială.
  • Terapie cu biorezonanţă: diagnosticarea maladiilor, armonizarea corpului cu ajutorul rezonanţei magnetice
  • Cura Mayr: terapie de dezintoxicare pe baza unei combinaţii de dietă specială şi masaj
AMI MÉG ÉRDEKELHET