3 csodálatos úti cél, ahol nem kell tartani a tömegturizmustól

Ha elsődleges szempont számodra, hogy ne olyan helyre utazz, ahova sok más turista is, akkor érdemes elgondolkodni a cikkben szereplő helyszíneken is.

Fotó: Shutterstock

A felkapott helyeken óriási tömeg ronthatja el a vakációnkat, és – ahogy arról már írtunk – ez már olyan helyekre is igaz, amelyek korábban „titkos” úti céloknak számítottak. A következő három városra mindez nem igaz, így érdemes számításba venni őket, amikor a következő utazásunkat tervezzük.


Srebrenik, Bosznia-Hercegovina

Fotó: Getty Images

Bosznia-Hercegovina talán Európa leginkább radar alatt lévő országának számít.

A bajos városokkal, csodaszép tájakkal és gazdag történelemmel rendelkező ország ad otthont Srebrenik középkori településének. A városban található Bosznia-Hercegovina legjobb állapotban fennmaradt középkori erődje: a völgyre néző, mítoszokkal és legendákkal teli erődről fantasztikus kilátás nyúlik a környék domborzatára. Aki szeret túrázni, annak érdemes felsétálnia a Majevica csúcsára, de itt található a romantikus Ingram-tó is.

Cuenca, Ecuador

Fotó: Unsplash

Az Ecuador déli részén található település történelmi központját már 1999-ben elismerte az UNESCO.

A világörökségi helyszín rendkívül gazdag kulturális örökségekben és a kézművesek, illetve a művészek is előszeretettel látogatják. Az egyik legnagyobb művészeti eseménynek a Bienal de Cuencán számít: a fesztivál során az utazók betekintést nyerhetnek a helyi műhelyekbe, ahol például a kalapkészítés mesterségével is megismerkedhetnek. Ugyan Ecuador sokak bakancslistáján szerepel, a legtöbben a térség könnyebben megközelíthető, nagyobb városait – így például Quitót, a Galapagos-szigeteket – látogatják.

Turku, Finnország

Fotó: Unsplash

Helsinki és Turku között már régóta folyik a verseny, ami teljesen érthető, hiszen Turku az ország második legnagyobb városa, nem mellesleg Finnország történelmi fővárosa is. A Finnország Párizsának emlegetett Turkut az Aura folyó szeli ketté, melynek partján kávézók és éttermek sokasága várja a látogatókat.

A város Finnország legrégebbi települése, és tele van középkori látnivalókkal.
AMI MÉG ÉRDEKELHET