Top 5 európai piac – street food és kitűnő hangulat

A piacok a legjobb helyek, hogy megismerjük a helyi kultúrát – fedezzük fel Európa legjobb kulináris bazárjait!

Fotó: Pixabay

Az egyedi hangulat és az ország vagy régió gasztronómiájáról adott izgalmas és színes kép mellett azért is érdemes ellátogatni utazásaink során a helyi piacokra, mert szinte mindegyiken akad egy-két büfé vagy étterem, ahol ehetünk, ihatunk valami érdekeset. Európa nagyvárosainak piacain nagy eséllyel megtaláljuk ezeken a helyeken a legjobb street foodokat, ráadásul tavasszal a termelők első, friss portékáiból is válogathatunk.

la boqueria

Fotó: Unsplash

Egész Barcelona hemzseg a jobbnál jobb piacoktól, de a város és talán egész Európa legismertebb piaca mégis a La Boqueria. Az év minden szakaszában egzotikus gyümölcsök, ritka gombák, színes halak és természetesen a legkiválóbb spanyol sonkák várnak itt ránk.

La Rambla 91, Barcelona, Spanyolország

De Foodhallen

Fotó: Foodhallen

Habár a járvány óta csak elvitelre kérhetünk, mégis érdemes ellátogatni Amszterdam street food mennyországába. A felújított villamosszínben található piacon összesen 21 stand várja látogatóit, akik a világ minden tájának ízeit végigkóstolhatják.

Bellamyplein 51, Amszterdam, Hollandia

Markthalle Neun

Fotó: Markthalle Neun

A street food rajongóinak kötelező úti cél a berlini hipszternegyedben, Kreuzbergben található piac, amely csütörtök esténként várja az éhes látogatókat. A friss osztrigától a házi tésztán át az ázsiai különlegességekig válogathatunk az árusok kínálatából.

Eisenbahnstrasse 42/43, Berlin, Németország

Feskekôrka

Fotó: Wikimedia

Az élelmiszerpiacok közül a turistáknak a halpiacok számítanak a legkülönlegesebb látnivalónak. Az Északi-tenger elővilágban gazdag, hideg vizének köszönhetően Göteborgban különleges élményben lehet részünk, és mivel a halpiacon éttermek is működnek, akár rögtön meg is kóstolhatjuk a friss fogást.

Fisktorget 4, Göteborg, Svédország

Mercato Centrale

Fotó: Getty Images

Olaszország bármely szegletébe is csöppenjünk, nem fogunk csalódni, ha az első utunk egy piacra vezet minket. A római Mercato Centralét kifejezetten a gourmet-knak találták ki, és mivel az olaszok pontosan tisztában vannak saját konyhájuk értékével, így főleg a helyi specialitásokat kínálják.

Via Giovanni Giolitti 36, Róma, Olaszország

AMI MÉG ÉRDEKELHET