Top 7 piețe din toate colțurile lumii

Pentru mulți oameni cumpărăturile sunt o activitate stresantă – pe de altă parte, a cumpăra dintr-o piață este ceva complet diferit, pentru că aici toate au culoare, miros și gust fenomenale!

Foto: 123RF


MARELE BAZAR, ISTANBUL – CEL MAI VIZITAT

Foto: 123RF

Marele Bazar din Istanbul este una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume. Istoria sa datează din 1461, inițial fiind construită pentru curtea sultanului Mahomed al II-lea. Peste 4.000 de magazine se găsesc în piața formată din aproape 60 de străzi, unde comercianții locali vând bijuterii, îmbrăcăminte, covoare, condimente. Până la 250-400 de mii de vizitatori vin aici în fiecare zi.

BOROUGH MARKET, LONDRA – PENTRU GURMANZI

Foto: 123RF

Cea mai veche piață londoneză funcționează de 250 de ani, și chiar dacă în mare parte a săptămânii primește doar angrosiști, de joi până sâmbătă o gamă largă de alimente artizanale așteaptă și clienții privați. Acestea oferă brânzeturi și produse de patiserie locale de înaltă calitate, iar gurmanzii pot gusta chiar și burgeri din carne de struț și cârnați cu carne de mistreț.

CAMDEN LOCK, LONDRA – CEA MAI ATRACTIVĂ

Foto: 123RF

Cealaltă piață celebră din Londra, care se mândrește că are ce mai bună atmosferă dintr-o piață. Aici se găsește orice, de la mobilier până la haine, și totodată se organizează și diferite evenimente, precum show-uri artistice și concerte. Feluri de mâncare specifice nenumărator popoare adaugă culoare ofertei.

YIWU, CHINA – CEA MAI MARE

Fotó: 123RF

Întinsă pe 400 de hectare, Yiwu International Trade City nu este departe de Shanghai, și pe această piață nu sunt reprezentați doar comercianții, ci și fabricile. Acestea oferă produsele cu puțin mai mult decât prețul de producție, astfel nu este de mirare că atrage o mare mulțime de comercianți din toate colțurile lumii.

DAMNOEN SADUAK, THAILANDA – PIAȚA PLUTITOARE

Foto: 123RF

Piața aflată la 100 km de capitala thailandeză este aproape inundată de turiști, care parcă ar fi călătorit înapoi în trecut. Construcția canalului Damnoen Saduak a început în 1866, la ordinul regelui Rama al IV-lea. Vânzătorii sosesc constant în lagunele Veneției din Asia de Sud-Est, vânzând fructe tropicale aromate și colorate, legume proaspete, pește și pâine.

MERCADO CENTRAL, VALENCIA – ART NOUVEAU

Foto: 123RF

Mercado Central din Valencia nu este interesantă doar pentru că este una dintre cele mai mari piețe europene, dar și pentru că se află într-o clădire Art Nouveau fantastic de frumoasă. Găsim aici mai ales alimente și specialități locale, dar putem încerca și câteva restaurante superbe și, bineînțeles, putem cumpăra și suveniruri speciale.

JAMAA EL-FNA, MARRAKECH – CAVALCADA CULORILOR

Foto: 123RF

Faimoasa piață din Marrakech este atât de vibrantă! Putem gusta aici minunate feluri și ceaiuri locale, dar dacă suntem curioși să ne aflăm viitorul, putem merge și la o ghicitoare sau putem admira priceperea îmblânzitorului local de șerpi. Putem observa vâltoarea pieței cu o mie de culori și de pe terasa de la etaj a unei cafenele, lucru ce adaugă un farmec special.

AMI MÉG ÉRDEKELHET