Cu trenul de lux prin Italia: Venice Simplon-Orient-Express lansează o nouă călătorie

În iunie 2024, Venice Simplon-Orient-Express va călători pe coasta Liguriei pentru prima dată în istoria sa de patru decenii, făcând legătura între Paris și Portofino.

Foto: Belmond


Trenul de lux Venice Simplon-Orient-Express, și-a făcut călătoria inaugurală în 1982. Operat de Grupul Belmond, trenul este format din vagoane originale din anii 1920 și 1930, care au servit pe diverse foste rute de lux (inclusiv pe Orient Express-ul original). Trenul circulă între numeroase mari orașe europene (ca Paris, Viena, Praga, Veneţia, Florenţa, Roma, Bruxelles, Geneva, Budapesta sau Istanbul), oferind excursii de diferite lungimi.


Anul viitor trenul va avea o nouă rută adițională În această călătorie anuală de o noapte, trenul va șerpui prin peisajul rural francez și de-a lungul coastei Rivierei Mediteraneene. Călătoria se va încheie la Hotelul Belmond Splendido din Portofino, unde oaspeții vor sta timp de două nopți. Venice Simplon-Orient-Express pleacă de la Paris în 20 iunie 2024.

Foto: Belmond

Odată cu adăugarea recentă a opt noi suite, trenul oferă acum un trio de categorii de cabine.

În Cabinele Istorice salonul de zi se transformă în paturi de tip cușete superioare și inferioare. Noile Suite luxuriante oferă paturi duble sau două paturi separate cu băi proprii din marmură. Suitele Grand Suites sunt de fapt șase apartamente private imense. Pe timpul zilei, oaspeții se pot aduna în vagonul-bar 3674 pentru cocktailuri artizanale și muzică live oferită de pianistul rezident. În timp ce trenul trece pe lângă orașele Dijon, Lyon și Avignon, în vagoanele restaurant Côte d'Azur, L'Oriental și Étoile du Nord va fi servit un nou meniu de vară al bucătarului Jean Imbert, distins cu stele Michelin.

Fiecare preparat este însoțit de vinuri alese cu grijă din colecția vastă a trenului.

Foto: Belmond

În dimineața următoare, un mic dejun continental va fi servit în intimitatea cabinelor, în timp ce trenul ce leagă Franța de Italia, trecând pe lângă orașele Cannes, Nisa și Monte Carlo. Pe măsură ce Venice Simplon-Orient-Express traversează granița italiană, oaspeții pot admira orașele Ventimiglia, Savona și Genova. În această ultimă etapă a călătoriei, va fi servit un brunch înainte de a ajunge în Santa Margherita Ligure, unde experiența cu trenul se încheie și se continuă sejurul italian la Splendido.

Foto: Belmond

Hotelul Splendido este o fostă mănăstire benedictină din secolul al XVI-lea, situată pe dealurile Liguriei.

Între 21 și 23 iunie, oaspeții se pot bucura de soare la piscina cu apă sărată recent reproiectată a hotelului, cu vedere la Golful Portofino. Pentru marele final al acestei experiențe de trei nopți, oaspeții se pot bucura de o proiecție privată de film sub stele pe emblematica "Piazzetta", inima orașului portuar.

AMI MÉG ÉRDEKELHET