Iată care sunt localitățile în care poți mânca delicios în Anglia

Produsele proaspete și locale reprezintă fundamentul gastronomiei rurale.

Fotó: Shutterstock


Turiștii care călătoresc în Anglia nu aleg neapărat această țară insulară pentru bucătăria sa locală, dar frumoasa sa zonă rurală a devenit un punct de atracție gastronomică. The Guardian a ales câteva dintre cele mai potrivite locuri de vizitat.

​Porthleven, Cornwall

Foto: Shutterstock

Cel mai sudic port al Marii Britanii, este un oraș cu puțin sub 3.000 de locuitori din regiunea Cornwall, care trăiește în principal din pescuit. Nu este o coincidență faptul că cele mai bune preparate din pește din regiune, inclusiv pateul de macrou și calamarul cu sare și piper, pot fi savurate aici. Multe restaurante servesc, de asemenea, delicioasa supă de pește și legume în stil francez, bouillabaisse – cea mai bună dintre acestea este oferită la Amelies, care face, de asemenea, o pizza excelentă.

Tisbury, Wiltshire

Foto: Shutterstock

Mii de acri de ferme înconjoară cel mai mare sat din Valea Nadder din Wiltshire, toate contribuind la înfloritoarea scenă gastronomică a orașului. În inima sa se află o stradă principală liniștită, străjuită de restaurante și baruri de vinuri bune, toate realizate din ingrediente locale, fără aditivi. Magazinele sunt de o calitate la fel de înaltă, Tisbury Delicatessen vânzând brânzeturi minunate, iar cele mai bine vândute produse ale Provenance sunt salatele proaspete, produsele de patiserie și murăturile.

Deal, Kent

Foto: Shutterstock

Există o mulțime de locuri în care poți mânca preparate din pește proaspăt în fermecătorul oraș de la malul mării din comitatul Kent, o destinație din ce în ce mai atractivă pentru gastro-turiști. Cele mai bune pateuri din pește pot fi găsite la Jenkins Fishmongers, dar un loc sofisticat și cu un raport calitate-preț excelent este 81 Beach Street, care oferă, de asemenea, o gamă largă de opțiuni fără gluten și vegane. Berile artizanale locale pot fi degustate la restaurantul Arno & Co, însoțite de tapas.

Orford, Suffolk

Foto: Shutterstock

Orford, în Suffolk, votat unul dintre cele mai frumoase 20 de sate din Marea Britanie și Irlanda în 2020, este cunoscut mai ales pentru frumosul său castel medieval din secolul al XII-lea. Dar localitatea de la malul mării atrage astăzi vizitatori și pentru gastronomia sa, cu stridii ca principală specialitate. Familia Pinney, care administrează restaurantul Butley Orford Oysterage, vinde această scoică specială din 1959, dar și alte preparate ale lor, cum ar fi peștele afumat, sunt de asemenea excelente. Pentru un răsfăț dulce, îndreaptă-te spre Pump Street Bakery, care vinde ciocolată artizanală făcută la loc, produse de patiserie proaspăt coapte și pâine cu aluat acrișor.

Clitheroe, Lancashire

Fotó: Shutterstock

În inima culinară a magnificului Ribble Valley din Lancashire, producția de carne este de o importanță capitală. Tom's Table servește fripturi excelente făcute din carne locală, în timp ce Cowmans Famous Sausage Shop are cel puțin 70 de varietăți de cârnați din care poți alege. Clitheroe găzduiește cea mai veche piață din zonă, care datează din secolul al XII-lea, unde micii producători locali își vând produsele marțea, joia și sâmbăta.

AMI MÉG ÉRDEKELHET