Sportos kompakt-SUV – megérkezett a BMW X1 M35i xDrive!

A BMW X1 csúcsverziója a német márka M modelljeinek menetdinamikáját és sportos megjelenését nyújtja.

Fotó: BMW

Az új BMW X1 M35i xDrive rendkívül sportos adottságai a karosszéria formanyelvében és az utastérben is visszaköszönnek: a csúcsmodell olyan exkluzív stílusjegyekkel és felszereltségi tételekkel érkezik meg az utakra, amelyek eredetileg a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautóinak sajátjai. Ilyenek többek között a kipufogórendszer dupla ikervégződései és a világító M logóval ellátott BMW M sportülések is. A modell piaci bevezetése 2023 novemberében kezdődik.


Fotó: BMW

Az új BMW X1 M35i xDrive soros négyhengeres erőforrása M TwinPower Turbo technológiával dolgozik és 300 LE maximális teljesítményt ad le. Az autó így 5,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebességét pedig a vezérlőelektronika 250 km/óránál korlátozza. Az új BMW X1 M35i xDrive a digitális technológia terén is élen jár, hiszen az elsők között kapja meg a QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive járművezérlő technológia és a BMW 9.0 operációs rendszer párosát.

Fotó: BMW

Az új BMW X1 M35i xDrive a BMW M GmbH első olyan teljesítményre optimalizált modellje, amely az opcionális extrafelszereltség részeként BMW M fékrendszerrel is felszerelhető – az első tengelyen 385, a hátsó tengelyen pedig 330 milliméter átmérőjű tárcsákkal. A hagyományos fékrendszerekhez képest a BMW M fékek alacsonyabb saját tömeget és alacsonyabb rugózatlan tömeget is jelentenek. A féknyergeket szürkére fényezik és látványos M logókkal látják el.

Fotó: BMW

A hátsó üléssor 40:20:40 arányban osztott és dönthető, ráadásul mindegyik szekció dőlésszöge külön-külön állítható. A hátsó üléssor az opcionális extrafelszereltség részeként előre-hátra is csúsztatható, amely tovább fokozza az utastér sokoldalúságát.

Az alapesetben 540 literes csomagtér egészen 1 600 literig bővíthető.

A csúcsmodell a BMW Group regensburgi gyárában készül majd, az új BMW X1 összes modellváltozatával és a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 modellel közös gyártósoron.

AMI MÉG ÉRDEKELHET