Íme, kilenc külöböző remek játék, ami garantáltan leköti a gyerekek figyelmét hosszú utakon!

Utazni gyerekkel? Senki nem mondta, hogy könnyű feladat, de néhány játékkal, játékos feladattal megkönnyíthetjük...

Fotó: Shutterstock

Utazni, kalandozni nyáron az igazi, de pici gyerekkel – sőt még a nagyobbacskákkal is – igazi kihívás. Már bemutattuk azokat a könyveket, amelyeket hosszabb útra érdemes elvinni a gyerekeknek. Most jöjjenek olyan játékok, amelyek rövidebb vagy hosszabb időre, de biztosan lefoglalják a csemetéket útközben.

3+

Hajtogatható antistressz kocka – Infinity cube

Ez a színes játék nyolc kisebb kockából áll, amelyeket különböző módon alakíthatunk – akár kockává, akár kilapított téglalappá nyomogatva. A zsanéroknak köszönhetően a pici kezek könnyedén alakíthatják, formálhatják, és ezzel az anyukák, apukák is könnyen levezethetik az utazással járó feszültséget.

​Fűzős kreatív játék – Háziállatok


A kicsik különböző képeket, illusztrációkat – összesen 5 darab található a készletben – alkothatnak a cipőfűző végekkel rendelkező puha fonalakkal. Ha először nem annyira megy nekik, semmi gond, hiszen a szálak könnyedén kihúzhatók és újra befűzhetők. A játék kiválóan fejleszti a finommotoros képességet és a koncentrációt, majd mire vége az útnak, az összes kis állat puha bundát kap.

Letörölhető fejtörő feladatkártyák

Összesen húsz darab laminált feladatkártya és egy nagy, a kártyák hátoldalából összeállítható (ezt inkább már csak a szálláson érdemes összeállítani) feladvány segítségével fejleszthető az óvodások logikai gondolkodása. A csomagban egy letörölhető filctoll is található, így a fejtörők újra és újra megoldhatók. Ha pedig több gyerekkel utazunk, a kicsik akár adogathatják is egymásnak a már megoldott játékot.

6+

Crayola Creations: Matricás divattervező készlet

A kisméretű könyvecske tökéletesen elfér kisebb méretű hátizsákokban is, és a több mint 300 matrica beragasztása bőven ad feladatot a divatot kedvelő kislányoknak. Minden felmatricázható laphoz egy ívnyi matrica tartozik, ami többek között táskákat, csizmákat, napszemüvegeket, cipőket tartalmaz. Utazások, például hosszabb repülőút során a ragasztgatás remekül leköti a gyerekek figyelmét, fejleszti a kézügyességet és a kreativitást.

Törpék kincse

A feladat: a gyerekek a létrák használatával segítsenek a törpének megtalálni az aranyat. Ez a mágneses utazójáték egyszerűbb és összetettebb feladatokat is rejt, összesen 48-at. A mágnesnek köszönhetően nem szóródnak szét a darabok, egy menet pedig 15 percig tart.

Tengeri talányok 

A cél a 48 különböző logikai feladat megoldása, amelyek egytől egyig a tenger mélyén lapulnak. Négy nehézségi szint közül választhatunk, melyek mind furfangos fejtörőket tartalmaznak, ezek nagyjából 30-60 percet vesznek igénybe. A játékot 8 éves kortól ajánlják, de a kisebbek is ugyanúgy élvezik a feladványokat.

10+

Bari pakli kártyajáték

Ez a játék akkor jó, ha táborba vagy nagyon nagy társasággal utazunk repülőn, vonaton, órákig összezárva. A játék úgy zajlik, hogy a kezdőjátékos elolvassa az általa kihúzott kártyán – 52 darabos a pakli –, található kérdést, és miután megválaszolta, kiválasztja a következő felelőt. A szórakoztató, ismerkedős játék közben a gyerekek még jobban megismerik egymás személyiségét, közben jókat nevetnek, de a lényeg, hogy olyan témákról beszélgessenek, amelyek valóban érdeklik őket.

Mesélős utazó játék – Mini Travel/ Stori

Igaz, ez a játék hatéves kortól ajánlott, de az idősebb gyerekek is garantáltan élvezni fogják. Ráadásul kis helyen is elfér, és a szülők is részt vehetnek benne egy hosszabb autóút során. A Mini Travel Stori egy varázslatos mesét tartalmaz, amely során a lurkóknak lehetőségük van új szereplőkkel megismerkedni és új kalandokba bocsátkozni.

Agymenő kvízkártyák – Családi kártyacsomag 2. 

A kártyák érdekes kérdéseket, ügyességi és logikai feladatokat rejtenek. Ha pedig azok egy idő után már túl egyszerűek a gyereknek, választhatjuk a felső tagozatosoknak ajánlott csomagot. A matek, földrajz, történelem, tudomány és szabadidő témákban feltett kérdések és a gondolkodtató, vicces feladatok pedig akár egyedül is játszhatók.

AMI MÉG ÉRDEKELHET