Hollywooddal is egyeztetnek a repülőkön vetített filmekről a légitársaságok

Nem bízzák a véletlenre azokat a filmeket és tévéműsorokat, amelyekkel az utasokat szórakoztatják a hosszabb járatokon.

Fotó: Shutterstock


Kívülállóként aligha gondolnánk arra, hogy a nagy amerikai légitársaságok összedolgoznak a hollywoodi stúdiókkal, közösen válogatva a blockbusterek és a független filmek közül.

A Delta Air Lines például egymilliárd dollárt fektetett az utasok szórakoztatásába elmúlt évtizedben. A cég fedélzeti szórakoztatásért és összeköttetésért felelős ügyvezetője, Ekrem Dimbiloglu azt nyilatkozta a Business Insidernek, hogy a felhasználói adatok, a mozibevételek és az filmipar trendjeit is kielemezve választják ki a megfelelő programokat.

Fotó: Shutterstock

A rivális United Airlines termék- és márkahűség-igazgatója, Mark Muren szerint a stúdiók és a légitársaságok általában az év végén beszélik át, hogy milyen filmek kerüljenek a következő év fedélzeti kínálatába. A JetBlue havonta kielemzi a felkapott filmes és televíziós tartalmakat, és a társaság exkluzív tartalmak biztosításáról egyezett meg a Peacock streaming-platformmal.

A kínálat pedig mindenütt rendszeresen frissül, a Deltánál minden hónapban újak érkeznek, és 6-12 havonta teljesen kicserélődnek a filmek.

A JetBlue-nál az igazán népszerű filmek 4-10 hónapig tartanak ki.

Fotó: Unsplash

Mivel a légitársaságoknak változatos ügyfélkört kell kiszolgálniuk, több szempontot is figyelembe vesznek a filmek összeválogatásakor. A Delta tapasztalata szerint például az üzleti utazók főleg az élő televíziós közvetítéseket és a mesterkurzus-kínálatukat választják. A JetBlue viszont az olyan népszerű filmeket kínálja, mint a Barbie és a Super Mario Bros.: A film, de klasszikus sorozatok, mint a Jóbarátok és az Office is szerepelnek a kínálatukban.

Arra pedig kiemelten odafigyelnek, hogy a repülési élményre károsan ható filmeket ne láthassanak az utasok.

Az United kínálatából teljességgel hiányoznak a katasztrófafilmek vagy a 2006-os Kígyók a fedélzeten című mozi. A társaság járatain 2023 legnézettebb filmjei a John Wick: 4. felvonás és a The Last of Us sorozat epizódjai voltak, míg a Delta utasainak nagy kedvence az Indiana Jones és a sors tárcsája volt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET