El nem hinnéd milyen hajmeresztő dolgokat engednek meg maguknak egyesek a repülőn!

Sok olyan bosszantó szokás előfordul egy-egy repülőút során, ami ugyan apróságnak tűnik, mégis könnyen megkeserítheti mások életét. Mutatunk pár klasszikus példát, amik az elmúlt években kiváltotta az internet haragját.

Fotó: Shutterstock


Üléseken átívelő hajkorona 

Szó szerint hajmeresztő eset, ha az előttünk ülő a háttámlája fölött hátradobja a hajkoronáját. Kevés dolog nyomasztóbb, mint idegen hajtincseken keresztül nézni a fedélzeti mozit... Igaz, általában elég egyszer szóvá tenni a nemtetszésünket.

Cipőlevétel 

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

A repülőúton nem illik levenni a cipőt, hát még a zoknit, és mezítláb mászkálni a gépen! Úgy tűnik, ezzel mai napig nincs mindenki tisztában, hiszen még olyan videók is keringenek, ahol az első osztályon is mezítláb járkál, sőt cipő nélkül megy el mosdóba valaki.

Körömlakkozás

Igen, ilyen is létezik: nemrég felkerült az internetre pár fotó egy nőről, ahogy egy repülőn ülve festi a körmét. Mivel a repülőgép fedélzete egy zárt tér, ahol csak lassan cserélődik a levegő, ezért ha egyetlen utas is úgy dönt, hogy körömlakkot használ, előbb-utóbb több száz másik ember is érezni fogja a jellegzetes szagot.

Dohányzás

Bár nehéz elhinni, hogy manapság még van olyan ember, aki ezzel próbálkozik, az Egyesült Államokban volt már rá példa: még 2022-ben vette videóra egy utas, ahogy egy férfi rágyújt egy repülő fedélzetén. A repülőkön való dohányzást amúgy már 2000-ben végleg betiltották.

Fotó: Shutterstock

Rugdosás

Ha a mögöttünk ülő kevesli a lábteret, a térdét sajnos hamar a saját háttámlánkban találhatjuk. Ha felnőttről van szó, remélhetőleg elég, ha jelezzük neki, mennyire kellemetlen, amit csinál – viszont ha egy fiatalabb utastárs rugdos, ráadásul játékból, akkor valószínűleg nehezebb dolgunk lesz.

Hangos zene

A repülőn kerülendő a hangos zenehallgatás is. Az utasok nem feltétlen kíváncsiak a másik zenei ízlésére, ezért tekintettel kell lenni a többiekre.

Fotó: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET