Már regionális fogásokat is rendelhetünk ezeken az európai vasútvonalakon

Az évszaknak és a vidéknek megfelelően áll össze a büfékocsi étlapja.

Foto: Facebook


Egész Európában reneszánszukat élik a vonatos utazások. És amíg a rövidebb távokon aligha éheznek meg az utasok, a hosszabb utak során már jólesik, ha lehet meleg ételt fogyasztani. Egyes vonalakon pedig már szezonális, az adott vidékre jellemző fogásokat ehetünk a büfékocsikban.

Eurocity – Csehország

Nem kell szendvicseket csomagolnunk az útra, ha a České Dráhy nemzetközi vasúttársaság által üzemeltetett EuroCity járatokra váltunk jegyet, a büfékocsik ugyanis asztalhoz ülve rendelhetünk különféle cseh ételeket. A @_DiningCar néven futó X-profil felhasználója a svíčkova nevű, húsból és kenyérgolyókból álló fogást ette, egy korsó Pilsner Urquell sör kíséretében – összesen 25 euróért. De az utasok kérhetnek akár rántotthúst is krumplisalátával vagy barnasörös csirkét, ezek ára 11-13 euró körül van.

 ÖBB Railjet – Ausztria

Az ÖBB Railjet vonataival olyan osztrák városokba utazhatunk, mint Bécs, Salzburg vagy Innsbruck, de Németországba és Svájcba is indítanak szerelvényeket. Az Euronews beszámolója szerint szezonálisan cserélődnek a vonatokon felszolgált menük: télen például forró levesek egész sorából (például spenótos, sajtos vagy húsos) válogathatunk, átlagosan 6 eurós áron. Emellett kínálnak salátákat, húsos ételeket vagy a krumplis-baconös gröstl-t, valamint desszerteket is.

ICE – Németország

Az Intercity Express (ICE) nagysebességű járataival nemcsak Németországon belül, de Ausztriába, Belgiumba és Franciaországba is utazhatunk. A Bordgastronomie elnevezésű büfékocsikban többek között olyan fogások szerepelnek az étlapon, mint a chili con carne és a borjúbecsinált, de ehetünk akár egy klasszikus currywurstot is.

Néhány lengyel Intercity járaton is tudunk egy jót ebédelni: a közismert nemzetközi ételek mellett megkóstolhatjuk például az igazi pierogit vagy a lengyel sertésszeletet.

AMI MÉG ÉRDEKELHET