Acestea sunt cele mai bune destinații de iarnă, potrivit platformei Tripadvisor

TripAdvisor a publicat și în acest an raportul Seasonal Travel Index, care se bazează pe recenziile utilizatorilor, dar ține cont și de statisticile platformei pentru a stabili clasamentul.

Foto: Unsplash


1. Amsterdam, Olanda

Rezultatele arată că destinația de iarnă preferată de utilizatori este capitala Olandei, Amsterdam. Această clasare nu este surprinzătoare, deoarece târgurile fabuloase de Crăciun și cafenelele confortabile din Amsterdam fac ca această destinație să fie foarte plăcută iarna. Mai mult, turiștii sunt întâmpinați de o priveliște complet diferită față de cea din timpul verii. Dacă temperaturile sunt suficient de scăzute, canalele orașului se transformă în patinoare.

Foto: Unsplash

2. Cancún, Mexic

Pe locul doi se află orașului turistic Cancún din Mexic, unde turiștii se pot bucura de soare și iarna. Temperaturile nu coboară niciodată sub 10 grade Celsius la sfârșitul anului, iar una dintre cele mai populare stațiuni de vacanță din America Centrală nu este o destinație excelentă doar pentru cei 12 kilometri de plaje frumoase. Fie că ești în căutarea unei vacanțe relaxante sau a unei vacanțe active, cu drumeții, Cancún rămâne locul potrivit, deoarece poate fi punctul de plecare pentru descoperirea Peninsulei Yucatán. Iubitorii de sport pot practica oriunde surfing, kite-surfing, SUP, caiac-canoe sau scufundări.

Foto: Unsplash

3. Rovaniemi, Finlanda

Al treilea pe listă este casa lui Moș Crăciun, Rovaniemi, din Finlanda. Poziția din clasament este ușor de înțeles, deoarece când să vizitezi acest oraș plin de reni, sănii trase de câini husky și, bineînțeles, saune fierbinți finlandeze, dacă nu iarna? În timp ce perioada Crăciunului este de obicei foarte aglomerată, ianuarie, de exemplu, este un moment mult mai prielnic pentru a vizita Rovaniemi.

Foto: Unsplash

Top 10 al destinațiilor de iarnă 

Fotó: Shutterstock

A Kourion templom romjai, Páfosz, Ciprus

  1. Amsterdam, Olanda
  2. Cancún, Mexic
  3. Rovaniemi, Finlanda
  4. Playa del Carmen, Mexic
  5. Punta Cana, Republica Dominicană
  6. Istanbul, Turcia
  7. Paris, Franța
  8. Paphos, Cipru
  9. Tulum, Mexic
  10. Antalya, Turcia
AMI MÉG ÉRDEKELHET