10 lucruri pe care trebuie să le avem la noi într-o vacanță de iarnă în timpul pandemiei!

Nu este ușor să ținem cont de toate, așa că sperăm că vă ajutăm cu această listă.

Foto: Shutterstock

Deși datorită vaccinărilor anul acesta se poate călători în mult mai mare siguranță decât în 2020, există încă o mulțime de reguli de urmat pentru ca vacanța să se desfășoare fără probleme. Iată lista!

Regulile de intrare și ieșire internaționale se schimbă aproape săptămânal - să fim mereu la curent cu acestea - chiar și în ziua călătoriei pot apărea relaxări sau restricții. În prezent, varianta covid omicron provoacă și mai mari dureri de cap – dacă vrem să mergem să ne relaxăm într-un loc cald, vom avea nevoie de mai multă pregătire decât înaintea pandemiei. Aproape peste tot este obligatorie purtarea măștii care să acopere gura și nasul în locurile închise, însă celelalte reguli și condiții nu sunt aceleași peste tot, fiind de fapt diferite în fiecare țară de destinație.

Ilustrație: Shutterstock

LISTA OBLIGATORIE PENTRU FIECARE CĂLĂTOR, IARNA:

  1. Pașaport de vaccinare (cel necesar în țara de destinație și țările de tranzit din timpul călătoriei, în Uniunea Europeană este suficient certificatul verde, dar alte călătorii internaționale necesită un certificat în limba engleză).
  2. Măști FFP2, numite și N95 (cât mai multe, în funcție de câte zile durează călătoria, de câte ori schimbăm avionul, etc.).
  3. Măști chirurgicale simple, cu 3 straturi, de unică folosință (și din acestea multe) și măști textile (în mod ideal cu filtru înlocuibil în ele) – chiar și pentru copii!
  4. Teste rapide (teste antigen cu salivă sau prelevate din gât).
  5. Dezinfectant sau gel pentru mâini în doze mici.
  6. Șervețele umede dezinfectante (pentru dezinfectarea telefonului, tabletei, afișajelor,mânerelor, clanțelor).
  7. Despărțitoare/organizatoare în geantă sau valiză, pentru a nu umbla inutil printre hainele curate cu mâinile murdare.
  8. Plasture pentru rană, bandă adezivă pentru a putea atașa corect masca pe față.
  9. Grilă specială pentru mască, pentru a face mai confortabilă purtarea măștii pentru o lungă perioadă de timp. Grila dă formă măștii, ținând-o departe de gură, astfel încât să respirăm mai ușor.
  10. Pungi din silicon reciclabile și dezinfectabile pentru utilizare universală: putem pune în ele mâncare, măști folosite, orice.
AMI MÉG ÉRDEKELHET