Iată Veneția așa cum puțini o cunosc – hai să explorezi toate cele 6 cartiere ale sale!

Veneția este alcătuită din șase cartiere cu o atmosferă unică. Alătură-te nouă pentru un tur de oraș extraordinar!

Foto: Shutterstock

Fostul sediu al Republicii Venețiene se află în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1987, orașul fiind alcătuit din șase cartiere, cunoscute local sub numele de sestiere (care înseamnă „a șasea parte"). Fiecare dintre ele are propriile caracteristici, așa că merită să le cunoști individual!

​San Marco

Foto: Shutterstock

Numit după sfântul patron al Veneției, acest cartier are tot ce și-ar putea dori un turist. Catedrala Sfântul Marcu, clopotnița și Palatul Dogilor se află la o scurtă plimbare. Fondaco dei Tedeschi a fost cândva palatul negustorilor germani care ajungeau în lagune, acum fiind principalul centru comercial din oraș.

San Polo

Foto: Shutterstock

De cealaltă parte a Marelui Canal se află cel mai mic cartier al orașului, San Polo. Chiar dacă este aproape de San Marco, emană o atmosferă foarte diferită. Plimbă-te de-a lungul Podului Rialto sau rătăcește fără țintă pe străduțele înguste pentru a descoperi detalii autentice ale istoriei venețiene. În piața Mercato di Rialto găsești fructe proaspete, legume și fructe de mare.

Dorsoduro

Foto: Shutterstock

Această zonă include insula Giudecca, cu cele mai interesante muzee și cele mai populare universități din Veneția - cum ar fi faimoasa Universitate Ca' Foscari. Acest cartier este caracterizat de hoteluri de tip boutique la modă, experiențe gastronomice și opere de artă contemporană de renume mondial.

Castello

Foto: Shutterstock

Deși Dorsoduro se mândrește cu colecții de artă incredibile, Castello este adevăratul centru artistic al Veneției. Cu vedere spre lagune, acest cartier mai liniștit este faimos pe bună dreptate pentru grădinile sale mari, pentru care merită să-ți faci timp să le vizitezi, la fel ca și fosta fabrică de armament și construcții navale, Arsenale. Parco delle Rimembranze este cel mai cunoscut parc din oraș, cu pistă de biciclete, loc de joacă și numeroase terenuri de sport.

Cannaregio

Foto: Shutterstock

Spre deosebire de San Marco, în cel mai mare și mai populat cartier totul este foarte local și, deși este plin de viață în timpul zilei, noaptea devine cea mai liniștită parte a orașului. A fost cartierul evreiesc al Veneției, așa că, pe lângă cele două sinagogi active, te așteaptă și o serie de restaurante cușer.

Santa Croce

Foto: Shutterstock

Singurul cartier din Veneția în care mașinile și autobuzele pot circula fără restricții. Santa Croce poate fi mai puțin spectaculos decât celelalte cartiere, dar și aici există o mulțime de activități din care poți alege. De exemplu: Muzeul Palazzo Mocenigo, Ca' Pesaro - Muzeul de Artă Modernă și Orientală sau Muzeul de Istorie Naturală Fondaco dei Turchi și Biserica San Stae. Dacă te alături unui tur pe jos al Santa Croce, poți explora monumentele magnifice, precum și canalele și aleile fermecătoare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET