Luxusvonattal a síközpontba – új útvonalat kínál a Venice Simplon-Orient-Express!

Téli kalandokat ígér a következő hideg szezonra Európa legismertebb luxus-szerelvénye.

Fotó: Belmond

Az 1982-ben, egy amerikai üzletember által indított Venice Simplon-Orient-Express sikeresen lovagolta meg az eredeti vonat iránti nosztalgiát, luxuskirándulás élményévé alakítva az utazást. A szerelvény mostani üzemeltetője, a Belmond csoport egy újabb útvonalat jelentett be azok számára, akik az alpesi tájakon is ki szeretnék élvezni az emblematikus vonat kínálta komfortot és pompát.

Fotó: Belmond

Idén decembertől immár a Francia-Alpokba is eljuthatunk a legendás Venice Simplon-Orient-Express nosztalgiavonattal. A 17 vagonból álló luxusszerelvény a téli hónapokban Párizsból indulva megáll Albertville, Moûtiers és Bourg-Saint-Maurice állomásokon, így az utasok könnyedén elérhetik majd a Megève, Mont Blanc, Courchevel, Les Trois Vallées és Tignes–Val d’Isère sítelepeket.

Fotó: Belmond

A francia fővárosból indulva az utasokat egy üdvözlő koktél várja a híres 3674-es bárkocsiban, amit a Jean Imbert séf által kreált vacsora követ az étkezővagonokban. Reggelre az utasokat elképesztő kilátás várja, hiszen ekkorra a szerelvény beér a hegyek közé. Foglaláskor immár egy új kabintípus is rendelkezésre áll majd, mivel addigra bevezetik a nyolc új Grand lakosztályt is: ezek márvánnyal borított fürdőszobával rendelkeznek, a hálórész pedig nappal társalgóvá alakítható át. Az új Grand kabinokhoz személyi asszisztens is jár.

Fotó: Belmond

Az új, alpesi útvonalat azt követően vezeti be a vonatot üzemeltető Belmond csoport, hogy 2022-ben, a szerelvény 1982-es indulását követően először, december végéig hosszabbították meg az addig március és november közötti szezont. Tavaly decemberben a Venice Simplon-Orient-Express tíz utat tett meg olyan ünnepi úti célok között, mint Párizs, Bécs, Firenze és Velence.

A szerelvény 17 kék színű vasúti kocsiból áll, amelyek különböző egykori luxusvonatokon szolgáltak (köztük az Orient Expressen is).

A Venice Simplon-Orient-Express immár csak az év első két hónapjában pihen, ezen kívül folyamatosan zakatol számos európai nagyváros között (mint Párizs, Bécs, Prága, Velence, Firenze, Róma, Brüsszel, Genf, Budapest vagy Isztambul), változó hosszúságú utazásokat kínálva. Már a kezdő árak is meghaladják a 3 ezer eurót egy főre, de a választott szolgáltatásoktól függően akár az 50 ezer eurót is elérhetik.

Fotó: Belmond

A Venice Simplon-Orient-Express „lelke” a 3674-es bárkocsi, ahol a rezidens zongorista játékát hallgatva élvezhetjük a különleges koktélokat. A konyhavagonban akár 100 km/h mellett is készíthetők a fogások, ezeket három különböző étkezőkocsiban szolgálják fel. Az Étoile du Nord valójában egy guruló fine dining étterem, amelyet 1926-ban építettek egy akkori luxusjárat számára. Ma már alapos restaurálás után várja az utazókat, akárcsak az 1929-ből származó Côte d'Azur, amely megőrizte az eredeti Lalique-kristály dekorációját, vagy a L’Oriental, amely a Lisszabon és Madrid között közlekedő híres Lusitania Expressen szolgált egészen a hetvenes évekig.

AMI MÉG ÉRDEKELHET