1300 éve áll szálloda ezen a mesés helyen!

Japánban, a Jamanasi prefektúrában található a Nisijama Onszen Keiunkan hotel, ami 703 óta működik.

Fotó: Facebook

A Nisijama Onszen Keiunkan a Fudzsi hegységhez közel épült már több mint ezer éve és minden természeti katasztrófa után felújították vagy újjáépítették a vulkanikus szigeten. Milyen lehet egy ilyen hotel, ami régre nyúló tradíciókkal rendelkezik, csodás természeti környezetben épült és még a kifogyhatatlan gyógyvíz is adott ahhoz, hogy egy paradicsomi üdülőhely legyen?

Fotó: keiunkan.co.jp

A különleges japán szálloda tulajdonosai igyekeznek a berendezésben a letisztult, japán hagyományokat követni: tatami padlót, rizspapír térelválasztókat és ajtókat, kimonós személyzetet és kézzel írott kalligráfiás táblákat találunk mindenhol. A legenda szerint 705-ben Fudzsivara no Kamatari, egy befolyásos arisztokrata család legidősebb fia a fővárosból vidékre kirándult, hogy felfedezze hazája szépségeit, amikor a környékbeli melegvizű forrásokat találta.

Nem sokkal később fel is épült itt a tradicionális japán termálvizes fogadó.

A legenda szerint több császár és uralkodó sóguncsalád is megszállt itt, mivel a különleges pihenőhely és szállás gyorsan a tokiói arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált. A hotel Japánban mindig is híres volt, majd 2011-ben lett világhírű, amikor bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, mint a világ legrégebbi szállodája.

Fotó: keiunkan.co.jp

A világ minden tájáról érkeznek ide turisták!

Nem riadnak vissza a látogatók attól, hogy a hotelt nem könnyű megközelíteni: először el kell jutnunk a hatalmas és kaotikus Sizuoka állomásra Tokióból, és ott még fel kell szállnunk egy gyorsvonatra. Az egyórás utazás alatt elhagyjuk a nagyvárosi környezetet, tiszta idő esetén még a Fudzsit is láthatjuk, és megjelennek a teraszos rizsföldek és a cseréptetős régi házikók. Az utazók Minobuban, egy mindössze 11 000 lakosú kisvárosban szállnak le a vonatról, és a hotel által biztosított transzferrel egy szerpentinen kanyarogva juthatnak el a szállodába.


AMI MÉG ÉRDEKELHET