Ai veni acasă cu bunătăți din călătorie? Noi îți spunem ce să aduci și cum să le transporți!

Îți prezentăm diferite cadouri gourmet și îți dăm sfaturi despre cum să le împachetezi.

Foto: Unsplash

Fie că vrei să aduci acasă ce e mai bun din vacanță pentru tine sau ca un cadou pentru altcineva, merită să alegi produse care să reziste în timpul călătoriei, astfel încât să nu se strice ușor și să nu-ți strice bagajul. Miere, gem, sosuri și pateuri excelente, precum și uleiuri și oțet de calitate, toate sunt disponibile în piețe, în târguri sau în magzine. Dar ce să alegi ca și cadou?

​Uleiuri presate la rece

Foto: Shutterstock

În destinațiile mediteraneene poți cumpăra ulei de măsline mult mai ieftin și de o calitate mult mai bună decât acasă. Multe locuri vând acum uleiuri în ambalaj din aluminiu, dar dacă alegi sticla, să cumperi folie cu bule și s-o împachetezi în aceasta, fixând-o bine cu bandă adezivă. În multe regiuni se presează, de asemenea, uleiuri din semințe, cum ar fi uleiul de nucă, de semințe de dovleac sau de mac, pentru a face dressing-uri delicioase.

Dacă te afli într-o regiune unde se produce ulei de măsline, nu rata degustarea!

La fel ca și vinul, uleiul de măsline poate fi testat și, odată ce ți-ai găsit preferatul, poți lua acasă un produs pe care știi că îl vei iubi.

Oțeturi

Foto: Shutterstock

Oțeturile și oțeturile balsamice delicioase, de înaltă calitate, scot în evidență aroma mâncării, transformând chiar și mâncărurile simple în ceva special. Așadar, oțetul este, de asemenea, un super cadou gastronomic pentru cei care apreciază astfel de lucruri. Cu toate acestea, miroase îngrozitor atunci când este vărsat, așa că să ai grijă când îl împachetezi și îl transporți!

Merită cumpărat deja ambalat ca și cadou.

Vinuri, băuturi

Foto: Unsplash

Dacă ajungi într-o zonă viticolă, este clar: trebuie să aduci acasă (cel puțin) o sticlă de vin! Gustă selecția și alege-l pe cel care îți place cel mai mult. Însă este riscant să transporți vinul roșu și trebuie să-l împachetezi cu mare atenție, să nu se spargă, pentru că, dacă se varsă, îți poate păta permanent hainele.

Așadar, similar uleiurilor, să-l împachetezi în folie cu bule.

Să transporți și alte băuturi spirtoase în același mod, iar dacă alegi o sticlă mică, de exemplu, să o pui în pantofi și să o transporți în valiză! O altă opțiune simplă este să-ți cumperi băutura locală la aeroport, după check-in – în acest caz, o poți lua în avion și este mai puțin probabil să fie deteriorată.

Miere, siropuri

Foto: Shutterstock

În multe piețe poți găsi, de asemenea, mierea specială, sau fructe și semințe în miere. Sunt cadouri gustoase și sănătoase, cu un termen de valabilitate lung și sunt chiar frumoase. Dacă mierea nu este disponibilă, siropurile sunt, de asemenea, o opțiune, cum ar fi siropul de trandafir sau de flori de portocale, populare în Orientul Mijlociu, ori siropul de arțar.

Deserturi, pateuri, creme

Foto: Unsplash

Gemurile, marmeladele, chutney-urile sau cremele de semințe făcute în casă sunt disponibile sub o formă sau alta în toată lumea. Pate-ul italian de roșii uscate, pasta de măsline, pasta de fistic, crema de macadamia – lista este nesfârșită.

Deși acestea sunt produse scumpe, poți fi sigur că un prieten gurmand le va aprecia.

Să ai mare grijă la alimentele uleioase în borcane, se pot vărsa cu ușurință. Pentru a evita acest lucru, să le înfășori în folie cu bule sau în multă hârtie. Dacă este un borcan mic, îl poți proteja dacă îl pui în într-un pantof din valiză. Cel mai bine este să cumperi în primul rând o selecție care vine într-o cutie de cadou și astfel poți avea parte de transport sigur.

Brânzeturi

Foto: Shutterstock

În UE, brânzeturile fac obiectul unor reglementări speciale, la fel ca și produsele din carne.

De exemplu, cu avionul pot fi transportate numai brânzeturile tari în ambalaje corespunzătoare.

Acestea pot fi cumpărate doar din magazinele din aeroporturi, dar, dacă vrei să duci acasă o brânză de fermă, tot ar trebui să cumperi doar brânză tare, maturată de mult timp (de exemplu parmezan, pecorino, grana padano, gruyere, cheddar sau manchego), care să fie în ambalaje vidate.

Salam, jambon

Foto: Unsplash

Salamurile și șuncile maturate sunt ușor de transportat, nu se strică și pot rezista la schimbările de temperatură. Dacă le transporți pentru o perioadă lungă de timp, să alegi produse ambalate în vid! Dacă acestea nu sunt disponibile, să le înfășori în mai multe foi de ziar și apoi să le învelești în folie de aluminiu.

Ceaiuri, condimente

Foto: Unsplash

Ceaiurile și ierburile uscate sunt ușor de transportat, neperisabile și sunt și un cadou foarte frumos! Același lucru este valabil și pentru condimente, sunt de asemenea ușor de împachetat, de transportat și orice bucătar amator va fi mulțumit de ele!

AMI MÉG ÉRDEKELHET