Pe apele din ţară – wakeboard în România

Wakeboarding-ul devine tot mai popular în România, așa că și numărul de facilităţi este în continuă creștere.

Foto: Unsplash

Wakeboard-ul implică utilizarea unui mecanism de cabluri cu stâlpi de susţinere, pentru tractarea sportivului pe o placă la suprafaţa apei. Este foarte distractiv, ușor de învăţat și poate fi practicat în multe locuri ţară. Haideţi să vedem câteva dintre ele!

Foto: Pixabay

LA PLAJA NOUĂ – SÂNMIHAIU ROMÂN

Se află la doar un sfert de oră cu mașina de centrul plin de viaţă al Timișoarei, și totuși este o insulă a liniștii. Suprafaţa de18 hectare include un parc de aventură și un lac. În acesta din urmă putem doar să înotăm, dar se poate face și wakeboarding cu instructori pentru începători.

ZUMBAALA WAKE PARK – MOGOȘOAIA

Castelul Brâncoveanu din Mogoșoaia este o destinaţie excelentă de weekend, fiind practic la ieșirea din capitală. Iar după vizitarea monumentului și a parcului spectaculos, putem încerca și wakeboarding-ul pe Lacul Mogoșoaia! Zumbaala Wake Park are o singură pistă, dar aceasta este cea mai modernă din ţară, oferind o experienţă de neuitat atât pentru începători, cât și pentru avansaţi.

A2WAKE – SĂRULEȘTI

Cel mai mare parc de wakeboarding din România este situat tot în apropierea Bucureștiului, dar în est, la kilometrul 49 al Autostrăzii Soarelui (A2), pe Balta Sulimanu. Putem încerca mai multe teasere pe circuitul cu cinci coloane, dar înainte de asta, să ne facem încălzirea pe cel de bază cu două coloane. Între 19 și 24 iulie, în cadrul evenimentului WAKE CAMP, veţi putea învăţa de la antrenori de renume mondial.

AMI MÉG ÉRDEKELHET