Viena noaptea – distracție regală în orașul imperial!

Idei, sfaturi, programe pentru un weekend prelungit – după muzee, cafenele, parcuri și palate...

Foto: Pixabay
Viena a trecut printr-o schimbare promițătoare în ultimele două decenii. O mulțime de baruri confortabile, cluburi de jazz și discoteci și-au deschis porțile, iar capitala Austriei oferă siguranță chiar și după apusul soarelui.

Foto: Shutterstock

Stephansplatz într-o noapte de vară

Localnicii își amintesc cum, în anii 1990, toată lumea călătorea la Praga, iar cei înstăriți la Berlin dacă doreau să se distreze în locuri cool, iar acum o mulțime de berlinezi vin să savureze viața de noapte din Viena, în plus, mii de turiști din întreaga lume doresc să absoarbe energia petrecerilor din capitala austriacă. Vienezii consideră că și ei au o viață de stradă comparabilă cu Napoli sau Dubrovnik.

Foto: Altstadt Vienna

Altstadt Vienna

Merită să începem devreme seara cu o cină delicioasă, pentru care restaurantul cu două stele Michelin, Mraz & Sohn din districtul 20 (chiar și în acest cartier nepopular în trecut sunt locuri tot mai bune) este locul perfect. Meniul de degustare cu 15 feluri costă 155 de euro, dar putem împărți și mai mulți delicatesele – de ce nu?

Putem avea parte de o experiență la fel de luxoasă rezervând o cameră la hotelul Altstadt Vienna – dacă banii tot nu contează. Fiecare dintre cele 62 de camere are un design diferit, și există inclusiv o cameră mobilată de designerul vienez de modă Lena Hoschek.

Foto: Hotel Bristol

Hotel Bristol

Cel puțin la fel de elegant este și Hotel Bristol, care funcționează din 1892, și unde trecutul Vienei se întâlnește cu confortul modern. Camerele și apartamentele sale elegante în stil Art Deco au vedere directă la Opera de Stat din Viena, oferind incontestabil cea mai frumoasă priveliște nocturnă. Nu doar camerele de hotel sunt impresionante, dar și lista foștilor oaspeți: s-au cazat aici Serghei Rahmaninov, Kim Novak, Ernest Shackleton și chiar Iggy Pop.

Foto: Shutterstock

Museumsquartier

Museumsquartier este locul perfect pentru a urmări spectacole de dans sau pentru a ne ralaxa la concertele unor trupe cool. Oferta culturală este imensă: de la muzee contemporane până la studiouri de arhitectură, teatre și baruri tiki – unde putem intra doar pentru o băutură hawaiană – totul poate fi găsit aici. Acest loc a devenit unul dintre centrele vieții intelectuale, un mare favorit al hipsterilor vienezi, care se întind pe canapele în orice zi a săptămânii ca și cum ar fi deja sâmbătă.

TREI LOCURI DE DISTRACȚIE ÎN NOAPTEA VIENEZĂ

ELEKTRO GÖNNER

Este acum cel mai bun club de noapte din Viena, care găzduiește și instalații video și expoziții de artă. Cum am putea descrie pe Elektro Gönner într-o singură propoziție? Super băuturi cu muzică electronică excelentă. În funcție de starea noastră de spirit, putem schimba locațiile între ringul de dans, curte și bar, și nu avem neapărat nevoie de un weekend pentru a participa la o super petrecere.

  • Adresă: Mariahilfer Straße 101, 1060
  • Deschis: 19:00-2:00 (în weekend până la 4:00)

OPERA CLUB

Pe cei care caută o atmosferă mai puțin nebună, Opera Club îi așteaptă cu un mic bar, un ring de dans și un lounge spațios. Să sorbim un pahar de gin tonic, în timp ce starea de spirit din club ne va captiva cu siguranță.

  • Adresă: Mahlerstraße 11, 1010
  • Deschis: 22:00 – 6:00

CELESTE

De la transformarea sa, acest loc de concerte, bar de vinuri și club de jazz a ajuns în fruntea listei celor mai bune cluburi din Viena. Mâncare excelentă, vinuri, o imensă galerie de artă și muzică jazz. Să ne pregătim de o experiență specială și unică, de unde nu vom dori să plecăm acasă.

  • Adresă: Hamburgerstraße 18, 1050
  • Deschis: între orele 16:00 și 2:00 (de joi până sâmbătă până la ora 6 dimineața)
AMI MÉG ÉRDEKELHET